UFO: Alien Invasion Issue Tracker
star_faded.png
Please log in to bookmark issues
bug_report_small.png
CLOSED  Bug report #122  -  CD Audio init can stop processus
Posted Jun 27, 2006 - updated Jan 28, 2013
icon_info.png This issue has been closed with status "Closed" and resolution "Not determined".
Issue details
  • Type of issue
    Bug report
  • Status
     
    Closed
  • Assigned to
    Not assigned to anyone
  • Type of bug
    Not triaged
  • Likelihood
    Not triaged
  • Effect
    Not triaged
  • Posted by
     vtorf
  • Owned by
    Not owned by anyone
  • Estimated time
    Not estimated
  • Category
    General
  • Resolution
    Not determined
  • Priority
    3. Normal
  • Reproducability
    Not determined
  • Severity
    Not determined
  • Targetted for
    icon_milestones.png Not determined
  • Complexity
    icon_customdatatype.png Not determined
  • Platform
    icon_customdatatype.png Not determined
  • Architecture
    icon_customdatatype.png Not determined
Issue description
Item 122 imported from sourceforge.net tracker on 2013-01-28 18:11:52

Game sometimes stops just at CD Audio initialisation. No crash but a black screen that do nothing more.

The ufo process CANNOT be killed : it appears as uninterruptible in system monitoring. Once it appears, the problem starts again until i reboot my computer.

I solved this problem by modifying the value of "cd_nocd" param in config.cfg file to "1", instead of "0".

It could be cool to put this value by default to prevent this problem if more people experience it.

Comments Ported from Sourceforge  ⇑ top
tlh2000 (2006-06-27 06:23:05)  ⇑ top
Logged In: YES user_id=116930

i suppose you are at windows?
vtorf (2006-06-27 06:46:33)  ⇑ top
Logged In: YES user_id=1541658

No. Linux - Ubuntu Dapper Drake
tlh2000 (2006-06-27 07:08:35)  ⇑ top
Logged In: YES user_id=116930

try to start it via gdb gdb ufo run +set vid_fullscreen 0 vid_grabmouse 0

at hanging hit strg+c at gdb console then type bt

please assign these messages
vtorf (2006-06-27 07:20:03)  ⇑ top
Logged In: YES user_id=1541658

ctrl+c do nothing.

System monitor tells that ufo process is "ininterruptible" (waiting for IO ?). Even a "kill -9" can't do anything.

Big trouble.

 
vtorf (2006-06-27 07:23:03)  ⇑ top
Logged In: YES user_id=1541658

Console wrote this before an eternal pause :

.... ...using GL_ARB_multitexture ...using GL_EXT_texture_env_combine ...GL_SGIS_multitexture not found ...ignoring GL_ARB_texture_compression ...using GL_EXT_texture_filter_anisotropic 8 max [ 1 selected] ...using GL_EXT_texture_lod_bias ...using GL_EXT_stencil_wrap ...using GL_EXT_fog_coord ...GL_ATI_separate_stencil not found Max texture size supported ...detected 4096 ...but using 2048 as requested ...SDL_ttf inited ------------------------------------
 
tlh2000 (2006-06-27 08:26:27)  ⇑ top
Logged In: YES user_id=116930

it's now 1 per default
bandobraz (2006-08-28 21:23:51)  ⇑ top
Logged In: YES user_id=1557623

Please reopen if this is not fixed in RC4.
Steps to reproduce this issue
Nothing entered.