Translation:Laser txt/hu

From UFO:AI

UFOpédia bejegyzés

Kutatási terv

Címzett: PHALANX bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Paul Navarre alezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F mérnöki részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Kutatási terv: Folytonos Üzemű Lézer

Az összegyűjtött ENSZ kutatási iratokban rengeteg értékes információt találtunk a század kezdete óta folyó földi fegyverfejlesztésről. Az egyik legérdekesebb téma az IEF-ek gyártása (Irányított Energia-Fegyverek); fegyverek, melyek nem lövedék segítségével adnak le energiát a célpontnak. Leginkább a Folytonos Üzemű Lézerekről szóló fájlok érdekelnek bennünket.

Sok ország és cég kísérelte meg a lézerfegyverek készítését, de senkinek sem sikerült egy olyan lézert létrehoznia, amely ember által hordozható és elég energiát adjon le hogy a közönséges lőfegyverekkel is versenybe szálljon. Most, azonban hozzáférést kaptunk az összes effajta kutatási adathoz, és egyúttal egész könyvtárakhoz is, amelyek a legmagasabb szintű földi technológiával vannak feltöltve. Úgy hiszem, hogy nem csak hogy egy hatékony emberre szabott lézerfegyver létrehozására vagyunk képesek, hanem hogy olyan méretekben valósítjuk ezt meg, amely mindezidáig ismeretlen volt egy IEF esetén.

Parancsnok úr, javaslom hogy mihamarabb vágjunk bele ebbe a kutatásba. Az arzenálunk variálása megnehezíti az ellene való védekezést, és a tapasztalataink egy használható repülőgéplézer kifejlesztéséhez is elvezethetnek minket, amelyek hatékonyabban támadhatnak nagy-sebességű UFO-kat mint a hagyományos lőfegyverek.

Ha engem kérdez, mi itt a PHALANX-nál a lehetetlent fogjuk véghezvinni, és hozzá is látunk amint megkapjuk az engedélyét.

--Navarre alezr.

Eredmény

Címzett: PHALANX bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Paul Navarre alezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F mérnöki részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Re: Folytonos Üzemű Lézer


Parancsnok úr, rendkívül elégedetten jelentem, hogy a projekt sikeresen lezárult. A levélhez képeket mellékeltem a lézerfegyver prototípusunkról, amellyel elérhető a folytonos lézerműködés egy ember által hordozható méretben.

Nem az eddigi hiábavaló próbálkozásokat kellett folytatni egy nagyobb akkumulátor létrehozására, hanem radikális miniatürizálási technológiákat kellett alkalmazni, hogy lecsökkentsük mind súlyban mind méretben a már létező kémiai lézer alkatrészeket. Már nagyon rég óta használnak kémiai lézereket, és már a 20. század vége óta szerepelnek kísérleti fegyverprogramokban, de mindig is számos problémától szenvedtek. Az egyetlen kémiai lézer, amely valódi katonai lehetőséget rejtett magában, túl nagy és túl nehéz volt egy lövésznek a harctéren való használathoz. Mindeddig a harci alkalmazásuk a tankra szerelt lézerágyukra és az anyahajóra telepített rakéta elhárító védelmekre volt korlátozva.

Most, azonban, itt a PHALANX-nál sikerült megépítenünk egy hagyományos lézerágyút miniatűr méretezésben. Kicsiny mérete ellenére teljes mértékben képes kezelni a deutérium-fluorid reakciót és magában eltárolni a mérgező melléktermékeket a környezet beszennyezésének veszélye nélkül. Engedje meg hogy röviden ismertessem mi történik a szerkezet belsejében.

Az égéstérben nitrogén-trifluoriddal égetünk el etilént. Ez a reakció gerjesztett szabad fluorid-gyököket eredményez, amelyek hélium és deutériumgáz keverékével kerülnek kapcsolatba. A deutérium a fluoriddal lép reakcióba, így gerjesztett állapotú deutérium-fluorid keletkezik. A fegyver optikai rezonátorában a kényszerített emisszió hozza létre a sugarat. Egy sor intelligens lencse a lövész célzási irányába fókuszálja és irányítja a nyalábot, és még a lövész apróbb bemozdulásait is képes korrigálni. A melléktermékként hátramaradt deutériumgáz az egyedileg készített nagynyomású szűrőrendszerünkbe kerül, amely minden mérgező vagy radioaktív molekulát felfog mielőtt a maradék veszélytelen gázt visszaengedi a légkörbe.

A szűrőt minden küldetés után le kell cserélni, ami végett kidolgoztunk egy rendszert a folyamat gyorssá és kényelmessé tételére. Ha a szűrőrendszer bevetés közben valahogy meghibásodna, a fegyver egyből leáll a szennyezés elkerülése végett.

A lézer közepes infravörös hullámhosszon működik, tehát csak azok számára látható a sugárnyaláb, akik infravörös szemüveget hordanak.

Az általunk megépített prototípus még nem áll készen a sorozatgyártásra mint lőfegyver, mivel még finomításra és optimalizálásra van szükség az könnyebb használhatóság érdekében, azonban az általunk elért újítások járművekre szerelt fegyverek esetén is alkalmazhatóak lesznek - talán még légi járművek ágyúihoz is. Számos új javaslatot küldtem az Ön gépére az alapvető ötleteinkről.

Parancsnok úr, kérem, tudassa velem mikor óhajtja hogy hozzákezdjünk a munkához.

--Navarre alezr.

Links


Research Tree Data

(This information for reference only; do not translate or include in-game.)

Prerequisites:
 None

Opens:
 Laser Pistol
 Laser Rifle
 Heavy Laser
 D-F Cartridge
 UVLG
 Aerial Laser Cannon
 Base-Defence Laser Turret