Translation:Storyline Final/fi

From UFO:AI
Jump to navigation Jump to search

Jaksot

"Esittely"

[intro_sentence1] On vuosi 2084. Maapallo on nauttinut suhteellisen rauhallisesta ajasta. 2000-luvun väkivaltainen alku on jo kaukana; kaukaisia muistoja, mutta ei niin kaukaisia, että ne olisi jo unohdettu. Useimmille Maan asukkaille toinen kylmä sota on pimeä varjo menneisyydestä, kuten maailmansodat olivat 1900-luvun lopulla syntyneille lapsille.

[intro_sentence2] Aseelliset konfliktit ovat yhä harvinaisempia uuden tekniikan ja yleisen terveydenhuollon ansiosta. Jopa terrorismin liekit ovat jäähtyneet, kun toisen kylmän sodan kauhut ja julmuudet elävät tuoreena ihmisten mielissä, vanhoista Yhdysvalloista aina Intian tuhoutuneelle niemimaalle. Luokkasodat ovat siirtymässä poliittiselle taistelukentälle nyt kun kaikki maat saavat tasapuolisen kohtelun YK:ssa ja maailmanlaajuinen elintasostandardi on nousemassa jopa pahinta köyhyyttä potevissa maailmankolkissa. Valtiot ovat vakiintuneet ja vakaantuneet uudelleen luodun YK:n ympärille, joka onnistuneesti valvoo maailmanhallintoja. Hajonneet kasat pienempiä valtioita, jotka pelkäsivät EU:n ja Kiinan ympärille muodostuvia valtakasautumia, liittyivät yhteen tehden omia poliittisia liittoja -- ja huomasivat, ettei heillä ollut enää ketään kenen kanssa sotia turvallisesti. Ensimmäistä kertaa maailman historiassa yli kolmella neljästä osasta maailmaa vallitsi laki ja järjestys.

[intro_sentence3] Suurelle osalle ihmisistä Maan asiat näyttivät menevän ihan hyvin.

[intro_sentence4] Ensimmäinen hyökkäys osuu Mumbain kaupunkiin kolmas maaliskuuta 2084. Kuusi pientä ufo-alusta ilmestyvät kuin tyhjästä ilman, että yksikään suuri tutkakeskus huomaa niitä, ja laskeutuvat tiheimmin asutetulle alueelle Maapallolla. Ne eivät anna varoitusta, eivät selitystä. Kaksikymmentä tuhatta siviiliä ja kolme pataljoonaa eliittijoukkoja murhataan kahdessatoista tunnissa ennen kuin kasatut Kansainliiton joukot onnistuvat pysäyttämään alieneiden etenemisen. Sitten, yhtä nopeasti kuin ne tulivatkin, ne vetäytyvät takaisin aluksiinsa ja palaavat takaisin kiertoradalle, jättäen ainoastaan Mumbain veriset kadut todisteena taistelusta.

[intro_sentence5] YK:n hätäkokouksessa ei osata antaa mitään yhteistä linjaa. Hyökkäykset jatkuvat nopeampina, suurempina ja julmempina kuin ennen, tällä kertaa Bonnissa, Johannesburgissa ja Bangkokissa. Jotkin valtiot kokeilevat diplomatiaa, lähettäen aluetta hävittäville alieneille viestejä tuhannella eri kielellä. Heidän viestejä ei huomioida. Muutamassa tunnissa, kaikki kolme kaupunkia on tyhjennetty ihmis-elämästä. Hyökkäys on jo ohi, kun eri joukoille annetaan lupa iskeä takaisin. Alienit eivät jätä muuta jälkeensä kuin betonia ja verta. Kaikki ufo-alukset katoavat jäljettömiin - mutta kukaan ei epäile, etteivätkö ne tulisi takaisin.

[intro_sentence6] 87 tuntia alkuperäisen Mumbain hyökkäyksen jälkeen, Maa julistaa sodan. Kaksi viikkoa kaikki ihmisten armeijat yrittävät pysäyttää oudot muukalaishyökkääjät niin hyvin kuin voivat, saavuttaen muutaman kallisarvoisen voiton.

[intro_sentence7] Kun jäljelle jäi vain yksi vaihtoehto, YK alkaa toimia. Antiikkinen välineistö puhdistetaan pölystä, osa siitä ollen yli vuosisadan vanhaa, ja pitkään lakkautettu vanhojen Yhdysvaltojen alienien vastainen järjestö -- PHALANX -- herätetään henkiin uuden YK:n lipun alla. Se on vannonut taistelevansa alieneiden uhkaa vastaan ja takaavansa ihmiskunnan selviytymisen, hinnalla millä hyvänsä.

[intro_sentence8] Kaikki kahdeksan poliittista keskusta rahoittajana ja niiden parhaat sotilaat taistelijoina, PHALANX on parhaista parhain. Se on Maapallon ensimmäinen ja ainoa puolustuslinja. Sen ei voi antaa hävitä, sillä jos se epäonnistuu, ihmiskunnalla ei ole toivoakaan.

(Katso intro käännöksistä.)

Ufopedian viestit

"Poliittinen tilanne ennen hyökkäystä"

Vuonna 2084, Maa on paremmassa kunnossa kuin se on ollut yli vuosisataan. Kenties ensimmäistä kertaa, rauha ja yhteistyö ovat sääntöjä eivätkä poikkeuksia. Tosin tämä kyseinen tilanne voidaan selittää vain 2000-luvun raa'an alun kautta.

Ensimmäisenä vuosikymmenenä Lähi-itä oli koko maailman suurin huolen aihe. Jännitteet suurenivat, kun Iran, Syyria, Jordan ja Afganistan muodostivat Lähi-idän Liiton, poliittisen elimen koko Islamin maailman yhdistämiseksi. Pian tämän jälkeen demokraattiset vaalit Irakissa aiheuttivat USA:n menettämään maan hallinnan ja Irak liittyi Lähi-idän Liittoon Pakistanin ja Libanonin kanssa myöhemmin tuona vuotena. Paniikissa Israel laittoi toivonsa laajenevaan Euroopan Unioniin, pakottaen näin itsensä seuraamaan EU:n yhä tiukentuvia lakeja ihmisoikeuksista ja sodasta. Tämän seurauksena sen sotilasvoima alueella pieneni suuresti tulevina vuosina.

Mutta kun vuosi 2009 kääntyi vuodeksi 2010, huomio siirtyi pois Lähi-idästä, kun Kiinan yhä rohkeammiksi käyvät vallan kasvattamisyritykset alkoivat kerätä huomiota. Kansan Tasavalta oli karsinut naapureitaan pois monia vuosia, mutta joulukuussa 2010, vuosien rankan sananvaihtelun ja armottomien lupausten jälkeen Taiwan valloitettiin viimein suurella Kiinalaisella hyökkäyksellä. YK antoi tästä paljon ankarasti sanoitettuja nuhteita, joita ei edes huomioitu. Maailmanyhteisö väitteli asiasta pitkään, mutta ei tehnyt mitään.

Toinen kylmä sota vanhojen Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä alkoi, kun Kiina liitti Pohjois- ja Etelä-Korean itseensä vuonna 2012, salaisten agenttien onnistuessa lamauttaa Pohjois-Korean koko ydinase-arsenaalin kolmen päivän invaasion ajaksi. Hyvin koulutettu ja varustettu Kansan Armeija päihitti korealaisjoukot miesmäärässä suuresti; he miehittivät molemmat valtiot paljon ennen kuin Korea pystyi edes vastaanottamaan apua meren yli. Liike veti puoleensa vain enemmän vihaa YK:lta ja viilensi poliittisia suhteita Kiinan ja Venäjän välillä vuosikymmeniksi.

Jännitteet pysyivät kovina ympäri maailmaa koko toisen kylmän sodan ajan, kapinoiden ollessa päivittäisiä vasta-alistetuilla kiinalaisilla alueilla, mutta loppujen lopuksi ei Kiina eikä USA ollut valmis kohtaamaan ydintuhoutumista.

Teknisesti ottaen sota loppui vuonna 2031, kun USA:n talous romahti sen suuren sotilasbudjetin ja epätodellisten korkokantojen, jotka ylittivät koko maan bruttokansantuotteen, alla. Sen sijaan Kiina, tulessaan yhä vapaamielisemmäksi kylmän sodan aikana, otti kuvainnollisen maailman johtajan aseman ilman, että se tiesi mitä tarkalleen tekisi tällä. Kenties Kiinan johtajat menivät humalaan vallasta, hieman liian nälkäisiksi, hieman liian ylpeiksi. Käyttäen armeijaa vahvistamaan heidän päätöstään, he yrittivät palauttaa maan takaisin 1900-luvun raakaan Stalinistisien vainojen aikaan. Kansa ei hyväksynyt tätä.

Tästä seuranneen sisällyssodan tapaista ei maailma ollut ennen nähnyt. Monet upseerit kutsuivat sitä Vietnamin sodan ja ensimmäisen maailmansodan äpärälapseksi. Kokonaisten väestöjen palopommittamista, sotavankien massamurhaamista ja taktisia ydiniskuja moniin kaupunkeihin -- muun muassa Shanghaihin, Souliin ja New Delhiin -- seitsemäntenä kesäkuuta 2034. Hallitukselle uskolliset pudottivat kuusi 50 kilotonnin ydinpommia raskaasti puolustettuihin kapinalliskohteisiin, mukaan lukien siviilikohteisiin, joita kapinalliset puolustivat.

Uskollisten armeija koki suuren määrän petoksia samana päivänä; se oli yksi teko, joka lopulta tuomitsi koko hallituksen tuhoon. Yli kuusi miljoonaa ihmistä menetti henkensä ennen kuin uskolliset antautuivat 15. elokuuta 2036, taisteltuaan viimeiseen asti ja käytettyään laajamittaisia "poltettu maa" -taktiikoita samalla kun kapinalliset hitaasti ajoivat heidät Intian mereen. Tämä on toisen kylmän sodan virallinen loppu.

"Sodan jälkeen"

Aasian Tasavalta

Tulevina vuosina uudistunut Kiinan tasavalta, otettuaan käyttöön vanhan kommunismia edeltävän nimen, vähitellen vapautti valloittamansa alueet. Vapautettujen alueiden joukossa oli myös vuosisatoja vanhat valloitukset, joille kaikille tarjottiin mahdollisuus valita joko itsenäisyys tai paikka hallintoneuvostossa tasavertaisena ja kunnioitettuna osana uutta tasavaltaa.
Taiwan oli taistellut koko sisällissodan ajan kapinallisten puolella ja kommunistisen puolueen antautumisen jälkeen se oli ensimmäinen, joka liittyi uuteen tasavaltaan sovittaen eroavaisuutensa mannermaan kanssa. Taiwanista tuli nopeasti merkittävä tekijä uudessa neuvostossa ja se oli tärkeässä roolissa lähetettäessä vangitun hallituksen johtajat Haagin sotatuomioistuimeen. Toinen kapinallisvaltio Pohjois-Korea näki mahdollisuuksia parempaa taloudelliseen kasvuun ja eroonpääsyyn diktatuurista ja päätti myös pysyä osana tasavaltaa. He eivät tulleet pettymään.
Aikansa historioitsijat pitivät Kiinan talouden palautumista ihmeenä. Kiinalaiset tutkijat olivat ensimmäisiä, jotka tekivät läpimurron nanoteknologiassa ja he saivat aikaan laajoja sopimuksia lääketeollisuudelta ympäri maailmaa. Huolimatta vanhoista epäluuloista ja vihoista muut Itä-Aasian maat hitaasti liittyivät tasavaltaan, jota alettiin uusien jäseniensä kunniaksi pian nimittämään Aasian tasavallaksi. Jopa Japani lopulta liittyi kasvattaakseen talouttaan ja väkilukuaan, jotka olivat hiipuneet sotavuosien aikana. Tasavalta jatkoi enimmäkseen uskollisena periaatteilleen sisällisodan muisto tuoreena mielessä. Vuosien aikana tasavalta kohteli jäsenvaltioitaan rehellisesti ja sai aikaan riittävästi luottamusta ja solidaarisuutta pystyäkseen puhumaan kaikkien miljardien kaakkois-aasialaisten puolesta.
Tänä päivänä Aasian tasavallan talous on lähes toipunut kaupallistumisen, nanoteknologian ja holografian avulla. Sillä on vieläkin vahva ja nykyaikainen armeija, joka on paremmin koulutettu kuin millään muulla maalla.

Vallankumoukselliset maat

Yhdysvaltojen ja Kiinan kummankin kaaduttua, Etelä-Amerikan sosialismi tuli ja meni sodan jälkeisinä vuosina. USAn taloudellinen kuolema aiheutti vallankumouksellisen puuskan, poistaen monta maata kapitalismin vaikutusvallan alta. Suuressa osassa maista oli kuitenkin jo demokratian pohjatyö puolillaan, jolloin kansan vallan ihanne pystyttiin suorittamaan ilman korruptiota. Tämä uusi aalto ehdotti demokratian ihanteiden yhdistämistä oikeiden sosialismin ihanteiden kanssa.
Koko manner katsoi kauhuissaan Shanghain ydinpommittamista toisessa kylmässä sodassa, televisioitu ympäri palloa viimeiseen sekuntiin asti. Uusi aalto kärsi toisen suuren tappion Kiinan kaaduttua. Siinä jokainen näki ensikädeltä, mitä voisi tapahtua, jos vallankumous menisi diktatuurin ja totaliarismin suuntaan. Valtioiden johtajien reaktiota ei tarvinnut pitkään odottaa.
Monet diktaattorien johtamat maat yrittivät kiristää otettaan, yrittäen kukistaa kapinan ennen kuin se oli alkanut, mikä aiheutti suuren takaiskun suuremmista demokraattisista valtioista, erityisesti Kuubasta, Brasiliasta ja Argentiinasta. Nopeasti viimeisillä Etelä-Amerikan kuninkailla ei ollut yhtään ystävää jäljellä.
Yksi toisensa jälkeen he sortuivat yleisen ja poliittisen paineen alla ja heidät korvattiin äänestetyillä hallituksilla. Vallankumous sai vain lisää nopeutta eikä menettänyt sitä; se edisti kauppaa, lähempää yhteistyötä ja lopulta seurasi Euroopan esimerkkiä avoimista rajoista. Uusi valtateiden verkosto kaikkialla mannerta voimisti taloutta ja salli paljon tehokkaamman viljelysmaan käytön. Etelä-Amerikan luonnonrikkauksiin tartuttiin voimakkaammin kuin koskaan ja he vaativat kaikesta reilun hinnan.
Tänä päivänä jäsenmaat ovat yhdistyneet niin lähekkäin, että ne tunnetaan paremmin yhdellä nimellä: Vallankumoukselliset maat. Yksi yhteinen hallitus edustaa koko mannerta, ja heillä on hallussaan taloudellinen jättiläinen, jonka päihittää ainostaan Suuri Euroopan Unioni. Heidän armeijansa on pieni, mutta sillä on viimeisintä tekniikkaa olevat varusteet. Heidän koulutus ei ole poikkeuksellista.

Yhdistynyt Amerikka

Kun USAn talous alkoi hajota myöhään 2020-luvulla, yhä enemmän ihmisiä hylkäsi maan paremman onnen toivossa Kanadaan ja, ironisesti, Meksikoon. Dollarin arvo putosi ennen näkemättömiin syvyyksiin, köyhyyttäen miljoonia ennen kuin IMF (kansainvälinen valuuttarahasto) ja kansainvälinen pankkiyhteisö jäädytti sen kurssin paikalleen. Sen jälkeen maa vietiin raa'an uudistussuunnitelman läpi, myyden tai hyllyyttäen yi puolet sen sotilas-arsenaalista. Selviäkseen 16 biljoonan dollarin takaisinmaksusta, sen korkoprosentti jäädytettiin ja vientituoteet muutettiin teknologia- ja luksustuotteisiin. Onnistunut NASAn uudistus, yhdistettynä toimivaan avaruusaluksen prototyyppiin, käänsi ulkoavaruuden rahakoneeksi romahduksen jälkeiselle USAlle. Cape Canareval alkoi tarjota halvimpia avaruuslaukaisuja koko planeetalla, ensin prototyypillään, myöhemmin täysin toimivalla kehittyneellä avaruusalusmallillaan. Tämä auttoi suuresti romahtanutta maata raahaamaan itseänsä takaisin vanhaan tilanteeseensa.
Pohjois-Amerikan valtioiden yhteistyö alkoi finanssituella Kanadasta ja Meksikosta, jotka näkivät vientituotteidensa määrän USAan laskevan uhkaavasti ja halusivat auttaa korjaamaan tärkeimmän kauppakumppaninsa. Kasvava määrä maastamuuttajia myös paransi välejä. Sitten, yllätyksellisimmässä poliittisessa takinkäännössä vuonna 2042, Meksiko äänesti USAsta maahanmuuttaneen Esteban Villa-Lobos Garcian presidentin virkaan.
Vaalit olivat erittäin kyseenalaistetut. Päätös kuitenkin kesti kaksi uudelleenlaskua ja uusi presidentti pääsi virkaan heinäkuussa 2042. Lopulta sekoitus järkeviä linjoja ja henkilökohtainen karisma sai suuren osan maasta Garcian puolelle; sitten hän ehdotti Huomisen Suunnitelman.
Suunnitelman mukaan Meksiko, Kanada ja USA yhdistyisi yhdeksi suureksi valtioksi herättämään Pohjois-Amerikan suurvallan. Muutamassa kiistanalaisessa kansanäänestyksessä, valtaosa ihmisistä antoi tukensa Huomisen Suunnitelmalle; 52% Yhdysvalloissa, 64% Kanadassa ja 71% Meksikossa. Yhdistyminen saatiin lopulta päätökseen vuonna 2050, luoden Yhdistyneen Amerikan "uuden maailman" voimakkaimmista valtioista. Jättimäinen avaruusala levisi nopeasti koko uuteen valtioon ja Pohjois-Amerikka kiihdytti kohti elpymistä, huolimatta pienistä kompastumisista.
Nykyään YAn velka on pudonnut 16 biljoonasta kahteen biljoonaan ja elintaso on kivunnut miltei sille tasolle, missä se oli ennen romahtamista. YAlla on kehittynein avaruusala tällä planeetalla; NASA suorittaa miltei 70% kaupallisista avaruuslaukaisuista maailmassa. Se vie jättimäisiä määriä tuotteita muihin maihin ja siltä oletetaan paluuta velasta alle kolmessa vuodessa. Sotilaallisesti, YA on heikoin megavaltioista. Sillä on vain pieni vapaaehtoisarmeija ja pikkuruinen puolustusbudjetti IMFän määräämänä. Ne joukot, mitä YAlla on, ovat kuitenkin hyvin koulutettuja ja pystyvät kääntämään taistelun suunnan sekä pääsevät minne tahansa päin maata kahdessa tunnissa.

Suuri Euroopan Unioni

Hitaasti, mutta varmasti, Euroopan Unioni on laajentanut rajojaan pidemmälle ja pidemmälle vuosi vuodelta. Ensin se laajensi Lähi-itään hyväksyttyään Israelin yteistyökumppaniksi vuonna 2011 ja sen jälkeen antaen sekä Israelille että Turkille täyden jäsenyyden 2017. Monia Atlantin saaria on myös hyväksytty samassa päätöksessä, tehden siitä suurimman EUn laajennuksen toisella vuosituhannella.
Israelin kiistellyn liittymisen yhteistyökumppaniksi jälkeen EU otti käyttöön tiukemmat lait ihmisoikeuksia, ukonnonvapautta sekä kirkon ja valtion erottamista koskien. EU oli myös ensimmäinen länsimaalainen suurvalta, joka virallisesti tunnusti Lähi-idän Liiton, ja piti yllä hyviä suhteita Liittoon -- Yhdysvaltain protesteista huolimatta -- toivoen näin pienentämään kulttuurien yhteentörmäyksen vaikutuksia ja terrorismin uhkaa. Suurimmalta osaa he onnistuivat.
Vuona 2028 Grönlanti -- kasvettuaan voimakkaaksi Yhdysvaltain maahanmuuton ansiosta -- virallisesti julisti itsenäisyytensä Tanskasta. Mitään taisteluita ei käyty, sillä Tanskan hallitus joutui vastahakoisesti tunnustamaan sen itsenäisyyden muiden Euroopan maiden poliittisten paineiden takia. Tulevina kuukausina Grönlanti harkitsi hetken USAhan liittymistä protektoraattina, mutta hylkäsi ajatuksen EU tarjotessa täyttä jäsenyyttä. Tämä sekä monien USAn protektoraattien puolen vaihto Atlantilla sai EUn muuttamaan nimeään 'Suureksi Euroopan Unioniksi'.
Toisen kylmän sodan jälkeisenä aikana SEU on aina ollut poliittisen kehityksen johtoasemassa. Se oli ainoa länsimaalainen valtio, joka äänesti Lähi-idän Liiton kanssa luottamusäänestyksessä vanhaa Yhdistyneita Kansakuntia vastaan, sen epäonnistuessa täysin tekemään yhtään mitään Kiinan laajentamisen ja sen jälkeisen sisällissodan aikana. SEU myös kannatti voimakkaasti Liiton yritystä tehdä uusi YK, joka tarjoaisi oikeudenmukaisen edustuksen kaikille maailman valtioille ja joka omaisi tarpeeksi hampaita pystyäkseen myös toteuttamaan periaatteensa, joiden mukaan se luotiin.
Tänä päivänä SEU on suurin taloudellinen ja poliittinen voima maailmassa. Sen suuri byrokratia ja jäsenmäärä, joista kaikki eivät välttämättä ole samaa mieltä asioista, tosin tekevät siitä hitaan liikkua mihinkään suuntaan. Sen asevoimat ovat suuret ja voimakkaat, mutta huonosti yhdistetyt, kun jokainen armeija pysyy oman maansa kielessä ja tavoissa. Yhteistyö on hankalasti saavutettavissa ja edellyttää pitkiä byrokraattisia toimenpiteitä. SEU antaa suurimman osan YKn miehistöstä, mutta niitä ei ikinä käytetä muuhun kuin rauhanturvaamiseen. SEUn asevoimien mahdollinen terän tylsyminen on ollut kuuma väittelynaihe Brysselissä monia vuosia, eikä loppua näy.

Lähi-idän Liitto

Lähi-idän Liiton nousu oli yllätys kaikille, mukaanlukien heille itselleen. Alunperin se suunniteltiin vain vähentämään lännen vaikutteita Lähi-idässä. Sen pääsuunnittelijat ja ensimmäiset jäsenet -- Iran, Syyria, Jordan ja Afganistan -- olettivat Liiton pysyvän kasassa vain vuosikymmenen, jonka jälkeen se hajoaisi omien sisäisten erilaisuuksiensa takia.
Toinen kylmä sota muutti kaiken. Kiinan Kansantasavalta ei ollut enää läheinen liittolainen länttä vastaan; se muuttui vakavaksi kasvavaksi uhaksi, jonka huomio kääntyi Nepaliin, Intian eri osiin ja mahdollisesti erinäisiin itsenäisiin valtioihin Kiinan länsirajalla. Pakistani, Tajikistani ja Kyrgyzstani ryntäsivät Liiton syliin turvatakseen itsensä maahantunkeutumiselta. Koko Arabian niemimaa liittyi Liittoon tuskin vuotta myöhemmin kasvattaakseen omaa poliittista vaikutusvaltaansa. He olivat onnistuneet luomaan miltei koko Lähi-idän kattavan liittouman itse sitä tajuamatta. Se oli yksinkertaisesti liian hyvä tilanne antaakseen sen hajota.
Kasvanut Liitto, jonka Euroopan Unioni nyt tunnusti, astui kansainväliselle näyttämölle veitsi kädessä. Heillä oli tiukka ote suuresta osasta jäljellä olevista öljyesiintymistä ja he aikoivat myös hyödyntää sitä otetta.
Liiton taloudellinen valta kasvoi samalla kun muun maailman öljyesiintymät kuihtuivat. Lääkealan valmistajat muuttivat suurissa määrissä Lähi-itään, ainoaan maailman kolkkaan, jossa öljy oli edelleen runsasta ja halpaa. Tämä ja monet muut öljyn käytöt mahdollistivat Lähi-idän selviämisen Venäjän 'ydinvallankumouksen' ja maailman siirtymisen ydinvoimaan. Liitto jatkoi laajenemistaan Egyptillä, Uzbekistanilla, Turkmenistanilla ja kiistellyillä Afrikan osilla Punaisen meren ympärillä. Koko Punaisen meren alue rauhoitettiin kun Liitto siirsi joukkonsa sinne auttaakseen uusia Afrikan jäseniään.
Nykyään vaurauden jakautuminen on kääntänyt Lähi-idän pois dogmasta maalliseen lakiin ja sukupuolten tasa-arvoon. Sitä edelleen johtavat yksittäiset henkilöt -- sulttaanit, emiirit, maliikit, presidentit ja kenraalit -- mutta heidän henkilökohtainen valta pysyy aisoissa muun Liiton johtajien toimesta, ketkä eivät halua kollegoidensa karkaamaan ruodusta. Poliittista vastustutsta siedetään EUn ja muiden valtioiden poliittisen paineen vuoksi, mutta edes vuonna 2084 harva Liiton jäsenmaa käyttää toimivia demokraattisia menetelmiä.
Liiton armeija on iso, nopea ja ilkeä. Se on eräs maailman parhaimmista ja hyvinvarustelluista joukoista ja se käyttää sallivampia voimankäytön sääntöjä kuin Yhdistynyt Amerikka tai Aasian tasavalta. Heidän 'hyväksyttävien siviiliuhrien' pykälä saa suuria määriä kritisointia ympäri maailmaa, mutta Liitto on pitänyt sitä itsepintaisesti kiinni sen voimassa olleet neljä vuosikymmentä.

Uusi Afrikka

Venäjä

Oseanian Kansainyhteisö

techtree entry

tech news_initial_political_situation
{
	type news
	name "_Political situation before the invasion"
	description "_news_initial_political_situation_txt"
	up_chapter news

	requires_AND { initialaaa }
	time 0
}

"PHALANX ja Mumbain lopputulos"