Translation:Mail Bodies/hu

From UFO:AI
Jump to navigation Jump to search

Címzett: PHALANX Bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Dr. Connor, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F: Bio&Karantén részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Sürgős -- Idegen példány elpusztult

[mail_alien_base_discovered]

Uram, ügynökeink egy nagy idegen létesítményt fedeztek fel a Földön. Ez a létesítmény komoly veszélyt jelent a PHALANX és az egész emberiség számára, haladéktalanul föl kell számolnunk!

[mail_stunned_alien_died]

Parancsnok úr!

Attól tartok rossz hírt kell közöljek. Bár minden tőlünk telhetőt megtettünk, a legutolsó taktikai küldetésünk során begyűjtött földönkívüli példányok kimúltak az idegentárolóban. Végül képtelenek voltunk egészségi állapotukat annyira stabilizálni, hogy bármi hasznosat megtudjunk.

Külső jelek arra utalnak, hogy a halál oka hirtelen fulladás. Úgy látszik az idegenek csak rövid ideig képesek életben maradni a mi atmoszféránkban. Még nem vizsgáltuk meg tüzetesen a tetemet, hisz erre nem kaptunk felhatalmazást öntől, de erősen javaslom hogy ezen ponton a boncolással folytassuk. Muszáj megtalálnunk a módját hogyan tarthatjuk hosszabb ideig életben az idegeneket, különben nem fogunk semmilyen értelmes kutatást végezni rajtuk.

A boncolás kérelem K&F részleg feladatsorában fog várni az ön engedélyére. Köszönöm parancsnok úr.

Tisztelettel: dr. Connor.

Prerequisites:
 Meghalt az első élve elfogott idegen az idegentárolóban, mert az Idegen légzőkészülék kutatása
 még nem zárult le ÉS az Idegen légzőkészülék még nem kutatható tervezet.


[mail_prolog]

Üdvözöljük az új posztján parancsnok úr! Mostantól PHALANX Földönkívüli-ellenes Gyorsreagálású Egység teljes mértékben az ön parancsnoksága alá tartozik. Feladata megvédeni a Föld polgári lakosságát és elhárítani az idegen fenyegetést, bármi áron. Hogy ezt hogyan éri el, csak önön múlik. Mi mindössze azt várjuk el, hogy sikerrel járjon.

A legelső teendő a főhadiszállás felállítása. Az ENSZ hozzáférést biztosít minden katonai bázishoz a világon, ezért műveleteink bázisául bármely régiót választhatja. Válasszon bölcsen, az elhelyezkedés nagyban fogja befolyásolni a PHALANX projekt sikerét.

A bombay-i és a bonni támadásokról készült legfrissebb elemzések rámutattak, hogy az UFO észlelések és az idegenek aktivitása a legsűrűbben lakott földi területekre összpontosul: Észak- és Dél-Amerika partvidéke, Európa, Kelet-Ázsia, Dél-Afrika és a Földközi-tenger afrikai partvidéke, valamint Ausztrália. Fontolja meg ezen területek bevonását működési hatókörünkbe.

Amint felépült az első bázis, a katonáit kell felkészítenie. A PHALANX rendelkezésére bocsátott újoncok beosztását a csapatszállító gépre, azok felfegyverzését önnek kell elvégezni.

Viselje gondjukat parancsnok úr. Mindannyian számítunk önre és imádkozunk sikeréért.

Ez volna minden. Sok szerencsét, jó vadászatot!


[mail_prolog_2]

Parancsnok úr, csak értesíteni szeretném, hogy a másodtiszttel együtt minden fellelhető anyagot naplóztunk a rendszerben az ENSZ által kezdeményezett Excalibur programról. Most már mindenről olvashat az UFOpédia adatbázisában. Minden szócikk biztonsági minősítéssel van ellátva, attól függően, ki számára lehet hasznos az információ. Csak ön és a másodtiszt rendelkezik Sigma engedéllyel -- az ilyen minősítésű a dokumentumok különös figyelmet igényelhetnek.

Mivel ön nemrég lépett hivatalába, hadd mutassam be röviden az Excalibur programot, arra az esetre ha az ENSZ-nél hiányos lett volna az eligazítás.

---

Az idegenek bombayi akciója fájdalmasan tiszta helyzetet teremtett. Technológiájuk sokkal fejlettebb a miénknél. Az, hogy a nemzetközösségi csapatok szinte képtelenek voltak megakasztani a bombayi offenzívát, súlyos hiányosságokra világít rá a jelenlegi katonai kiképzésben és felszerelésben. Három zászlóaljat vesztettek csak azért, hogy feltartsák az idegeneket, miközben azok sérüléseket is alig szereztek. A PHALANX-nak fel kell számolnia ezeket a különbségeket, és ehhez az elérhető legjobb földi technológiákra van szüksége.

Létrehoztuk az Excalibur programot, hogy a földi fegyverek közül kiválasszuk a leghatékonyabbakat gyártási minőség, tartósság, működési eredmények és az idegenekkel való összecsapások során tapasztalt harctéri teljesítmény szerint. Ezek a fegyverek kategóriájuk csúcsát képviselik. Nem is érhetjük be kevesebbel, mint hogy a lehető legjobb fegyvereket adjuk ügynökeink kezébe mikor az idegenek ellen indulnak.

A Bombay-nél és más, megtámadott városokból gyűjtött tapasztalatok során arra jutottunk, hogy az idegenek ténykedésüket lakott környékekre, különösen a sűrűn lakott városi területekre koncentrálják. A harcok zöme pisztolyok lőtávjában vagy már késharc közelségben zajlott. A program számára számos nagyteljesítményű fegyvert válogattunk be Közelharci csomagunkba, ezek minősítése CRC-vel (Close Range Combat - Közelharc) kezdődik.

Feladatunk harmadik része a páncélzat és más, harctéren hasznosítható kiegészítők megtalálása volt -- olyan felszerelések, amikkel katonáink könnyebben elvégzik küldetésük és térnek haza élve. Ezek a tételek mind katonáink harci hatékonyságát, vagy általános túlélőképességét növelik.

Végezetül, repülőgépeket kellett kiválasztanunk, amik képesek támadó UFO-kat elfogni, valamint fel kellett szerelnünk a gépeket olyan eszközökkel és fegyverzettel, amivel már lesz esélyük megküzdeni az idegen űrhajókkal. A világon minden rendelkezésre álló konfigurációt kiértékeltünk és csak a legjobbakat választottuk ki bolygónk védelmére.

Parancsnok úr, már minden aktámnak el kellett készülnie, kedve szerint áttekintheti őket.

--Navarre alezr.