project-navigation
Personal tools

Author Topic: first mapping attempt - the +mansion map thread  (Read 29692 times)

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: first mapping attempt
« Reply #90 on: January 24, 2012, 07:43:55 am »
wow Nate... great analysis.

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: first mapping attempt
« Reply #91 on: January 24, 2012, 08:09:38 am »
i've had a look at the poolhouse map and have some suggestions for you.

Offline ShipIt

  • Project Artist
  • Captain
  • ***
  • Posts: 906
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #92 on: January 24, 2012, 12:19:20 pm »
Update. I did not make a lot of progress with the map. Last days I was busy with reducing texturecount, hunting "streched textures" in poolhouse (partly success), hunting weird lighting in the underground levels of the map and making some smaller improvements. So I had just enough time to add some lights and streetlights to the map together with some trees.






Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: first mapping attempt
« Reply #93 on: January 24, 2012, 12:22:50 pm »
very nice job.

Offline H-Hour

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 1923
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #94 on: January 24, 2012, 02:01:22 pm »
Looking good!

Offline balasar

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 78
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #95 on: January 27, 2012, 02:09:24 pm »
Very cool detailed map.

But I have one question.
I am on the map "mansion" do not have a fountain. Instead, only a black shadow.
Why might that be?
 build from 01/27/2012/amdk10/4gb/R5700HD/WinXP
« Last Edit: January 27, 2012, 02:12:06 pm by balasar »

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: first mapping attempt
« Reply #96 on: January 27, 2012, 03:49:36 pm »
maybe wrong levelflags for the misc_model entity

Offline ShipIt

  • Project Artist
  • Captain
  • ***
  • Posts: 906
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #97 on: January 27, 2012, 10:55:50 pm »
Very cool detailed map.

But I have one question.
I am on the map "mansion" do not have a fountain. Instead, only a black shadow.
Why might that be?
 build from 01/27/2012/amdk10/4gb/R5700HD/WinXP

Are you using mutons build tool ?

Iirc i had the same problem when using this tool on our family-pc. Please check the console after loading the map - there should be more models missing, if I am right. In this case we should report muton about this.

I can try to upload the complete models.pk3 for a quickfix tomorrow.

Btw, you do a great job in reporting map-bugs. Maybe you should think about compiling the game yourself anyway. This way you could use map-get and ensure to be always up-to-date.

Edit : I missed the log you attached, sorry. It is missing more models, not only the fountain, as suspected (in your pic there are no waterlillys in the small sea, for example). Please tell me if you are using mutons build-tool. I will report then.
« Last Edit: January 28, 2012, 12:06:53 am by ShipIt »

Offline balasar

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 78
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #98 on: January 28, 2012, 08:29:20 am »
Yes I using mutons build-tool.

Offline ShipIt

  • Project Artist
  • Captain
  • ***
  • Posts: 906
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #99 on: January 28, 2012, 09:14:17 am »
Yes I using mutons build-tool.

Reported here : http://ufoai.ninex.info/forum/index.php/topic,3843.msg50527.html#msg50527.

Sorry, but models.pk3 is ~170MB wich I have no idea how to upload (due to the death of megaupload). So I cannot help you this way. Maybe someone else ... ?

Offline balasar

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 78
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #100 on: January 28, 2012, 09:31:17 am »
Surprisingly, I have all models in models.pk3 that are not on the map...

Offline ShipIt

  • Project Artist
  • Captain
  • ***
  • Posts: 906
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #101 on: January 28, 2012, 10:35:12 am »
As the console prints out

R_FindModel: Could not find: 'models//objects/city/fountain/fountain2.md2

while the model is located in models/objects/city/fountain/fountain2.md2

to me this looks like either the game is using a wrong path or the model is not where it should be.

Can not provide further help, sorry.


Offline balasar

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 78
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #102 on: January 28, 2012, 01:47:24 pm »
Where is this paths is located? I thinking in mat-file, but mansion.mat is empty.

Offline ShipIt

  • Project Artist
  • Captain
  • ***
  • Posts: 906
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #103 on: January 28, 2012, 02:36:40 pm »
Where is this paths is located? I thinking in mat-file, but mansion.mat is empty.

I really think there is nothing you can do about this. It is not a problem of the map. You do only notice it on +mansion because I use a lot of models there, wich is not the case on most other maps.

Edit : How about extracting the models.pk3 using 7zip? There should be a /base/models/... directory after doing so Maybe this will help.
« Last Edit: January 29, 2012, 08:16:28 am by ShipIt »

Offline Muton

  • Sergeant
  • *****
  • Posts: 496
    • View Profile
Re: first mapping attempt
« Reply #104 on: January 29, 2012, 09:43:13 am »
Hi

since its possible to compile the game in mingw by calling make
im (the script) not doing things my own way.
The script uses make calls as you would to compile models
Code: [Select]
make models Q= -B -j $ammount_cores*2

and this path bug is a map bug
Code: [Select]
D:\UFOAIwin32BUILDenv\MinGW\ufoai\base\maps\laboratory\lab_main.map
"model" "models//objects/firehose/firehose.md2"

D:\UFOAIwin32BUILDenv\MinGW\ufoai\base\maps\mansion\mansion_craft_ufo_empty.map
"model" "models//objects/furniture/locker/locker2.md2"
"model" "models//objects/furniture/locker/locker2.md2"
"model" "models//objects/furniture/locker/locker2.md2"
"model" "models//objects/furniture/locker/locker2.md2"

D:\UFOAIwin32BUILDenv\MinGW\ufoai\base\maps\mansion\mansion_main.map
"model" "models//objects/rubbish/oil_can.md2"
"model" "models//objects/construct/generator_big/generator.md2"
"model" "models//objects/city/fountain/fountain2.md2"
"model" "models//objects/industrial/valve/valve.md2"

D:\UFOAIwin32BUILDenv\MinGW\ufoai\base\maps\mansion\mansion_maingate.map
"model" "models//objects/vegi/water_lily2/lily.md2"
"model" "models//objects/vegi/water_lily/lily_bloom.md2"
"model" "models//objects/vegi/water_lily2/lily.md2"
"model" "models//objects/vegi/water_lily/lily_bloom.md2"
"model" "models//objects/vegi/water_lily2/lily.md2"
"model" "models//objects/vegi/water_lily/lily_bloom.md2"
"model" "models//objects/city/bench/bench_s.md2"
"model" "models//objects/city/bench/bench_s.md2"

D:\UFOAIwin32BUILDenv\MinGW\ufoai\base\maps\mansion\mansion_poolhouse.map
"model" "models//objects/airpipe/airpipe.md2"
"model" "models//objects/airpipe/airpipe.md2"
"model" "models//objects/city/waste/bag.md2"
"model" "models//objects/construct/generator/generator.md2"
"model" "models//objects/gascylinder/gascylinder.md2"
"model" "models//objects/furniture/locker/locker2.md2"
"model" "models//objects/furniture/locker/locker2.md2"