Translation:Combat armour txt/da

From UFO:AI
(Redirected from Udstyr/Veste/Vest)

Tekniske specifikationer: Vest (skudsikker vest)

KLASSIFIKATIONSNIVEAU GUL

FALANKS-rumvæsenudrykningsenhed

Teknisk dokument: Sikkerhedsniveau Delta

Arkiveret: 20. marts 2084

Af: Kommandør Paul Navarre, F&U: Ingeniørdivisionen, FALANKS, Hovedkvarteret


Overblik

Rumvæsenernes angreb på Mumbai gjorde vores situation pinefuld klar. Deres teknologi er langt mere avanceret end vores. Den komplette mangel på evne til at stoppe Mumbaioffensiven af Commonwealthsoldaterne afslører kritiske mangler i nuværende militære træning og udstyr. De mistede tre bataljoner bare på at stoppe rumvæsenerne uden at påføre dem væsentlige sårede. FALANKS er nødt til at overkomme disse betingelser, og for at gøre det, kræver det, det bedste som menneskelig teknologi har at tilbyde.

Ekskaliburprojektet blev ikke kun startet for at finde de bedste våben til at bekæmpe truslen fra rumvæsenerne, men også til at finde veste og andet udstyr som kan bruges på kamppladsen til at hjælpe vores soldater med at gennemføre missionerne og returnere til basen i live. Dette udstyr er lavet for at øge soldaternes kampeffektivitet og generelle overlevelse.

Brugen af veste på kamppladsen døde ikke helt ud, selvom at de var ineffektive i de fleste former mellem det tidlige 18. århundrede og det sene 20. århundrede. De begyndte at finde vej tilbage i almindelig brug i 1. verdenskrig i form af stålhjelme. Denne praksis fortsatte gennem 2. verdenskrig og blev senere efterfulgt med opfindelsen af kevlar. Imidlertid er kevlar forældet i næsten alle dets former; det bruges nu kun af civile og politistyrker med budgetproblemer. Selv mere avancerede kropsveste fra 20. århundrede er blevet gjort ubrugelige af moderne våben. Nye materialer er påkrævet, materialer som gør vestene stærkere, og dets bærer mere hårdfør end før.

Overraskende nok har vi i adskillige gamle arkiver, vi har gravet frem, kunnet bekræfte at FALANKS var ansvarlig for nogle utrolige teknologiske gennembrud førhen. Teknologi som sidenhen spredte sig over hele verden. Ethvert forsøg på at producere kunstig edderkopsilke havde slået fejl, men forskere hos FALANKS stillehavskommandobase lykkedes endelig med dette i 2017. Deres teknik bruges stadig i dag, centreret om en enhed kaldet »organisk væv«; et stort fødende armatur som understøtter hundrede af individuelle silkekirtler og spinnere, udelukkende designet til masseproduktion af edderkopsilke.

Den første udbredte brug af militære veste lavet af edderkopsilke skete ved et samarbejde i NATO i 2033, efter at ballistiske prøver beviste at kinesiske kugler gik lige igennem det aldrende standardudstyrs kevlarveste. Vesten selv er en lagdelt kage af edderkopsilke, behandlet med ultra høj molekylær polyætylen, hvilket giver utrolig styrke og fleksibilitet. Det resulterende materiale er omkring 18 gange stærkere end stål og giver en forbedring i beskyttelse på 300 til 400 % over kevlar. Sæt lavet af hovedsagligt polyætylen blev forældet efter at kunstig edderkopsilke blev frigivet på verdensmarkedet og de nye blandingsveste erstattede hurtigt det til militært brug i hele verden. Vestene er blevet opdateret for at passe til tiden, så effektivt at det stadig har vidt spredt brug. Det har lommer for og bag som har keramisk eller metalindlæg for at beskytte vitale områder yderligere.

Vestenes eneste ulempe er den relative store vægt sammenlignet med ældre udstyr, men det skyldes hovedsagligt antallet af lag krævet for at beskytte mod moderne våben. Vægten er ligeligt fordelt hvilket gør det rimeligt komfortabelt at bære og langt mindre klumpet end de eksperimentelle nanoveste. Dette vil redde liv samtidig med at soldaternes mobilitet bevares.

Anbefalet doktrin

Når det er muligt, bør FALANKS-tropper altid bære veste når de sendes ud i kampsituationer. Skudsikre veste bør anses som basal beskyttelse ingen soldat kan undvære. For nogle soldater vil mindre tunge skudsikre veste (med deraf følgende lavere sikkerhed) være et fornuftigt valg sammenlignet med tungere, mere avancerede veste på grund af bevægelsesfriheden det giver. Snigskytter og andre som ikke forventes at være i frontlinjen vil være i stand til at udnytte den ekstra mobilitet.

Tilføjelse

Ingen.


Henvisninger