Translation:Alien body armour txt/da

From UFO:AI
(Redirected from Udstyr/Veste/Rumvæsenvest)

Ufopædiartikel

Forslag

TIL: Øverstbefalende, FALANKS, Hovedkvarteret

FRA: Kommandør Paul Navarre, F&U: Ingeniørdivisionen, FALANKS, Hovedkvarteret

DATO: %02i %s %i

EMNE: Forslag: Rumvæsenvest


Øverstbefalende, vi har indsamlet et sæt rumvæsenveste fra kamppladsen. Disse veste har været en plage for vores soldater på grund af deres høje modstandsevne mod forskellig slags skade; rumvæsener som bærer disse veste har rystet skud af sig som ville have revet en ubeskyttet ven over. Det er ikke overraskende, at vi endnu ikke har været i stand til at skære det op, så vi kan lave en indledende undersøgelse af dets sammensætning. Vi bør undersøge vestenes svagheder så snart vi kan, og måske finde en måde vi kan bruge vestene på selv.

Dette projekt vil kræve en moderat mængde laboratoriumtid og midler. Arbejdet vil starte, så snart vi har deres godkendelse.

-- Kommandør Navarre


Resultat

TIL: Øverstbefalende, FALANKS, Hovedkvarteret

FRA: Kommandør Paul Navarre, F&U: Ingeniørdivisionen, FALANKS, Hovedkvarteret

DATO: %02i %s %i

EMNE: Resultat: Rumvæsenvest


Øverstbefalende, vi har en fuld rapport om rumvæsenveste klar.

Det var noget af en overraskelse at lære at rumvæsenvestene er lavet af en blanding af plastik og kulstof, uden spor af metal overhovedet. Faktisk, er det vigtigste element noget menneskeheden allerede er velbekendt med: kulstofnanorør. Kulstofnanorør (også kendt som KNR eller »buckytubes«) er cylindriske kulstofmolekyler som er utrolig stærke, et af de stærkeste materialer kendt af menneskeheden. De har været relativt lidt brugt på jorden på grund af deres ekstreme pris. Ingen økonomisk rentabel måde at masseproducere dem på er blevet fundet til dato, hvilket har begrænset deres brug til de dyreste projekter, såsom luftfart og rumudforskning.

Rumvæsenvestene bruger KNR som deres gennemtrængningslag, altså det lag som stopper kugler og andre indkommende elementer fra at trænge igennem ind i kroppen. Nanorørene er vævet ind i et gittermønster sat på en bund af hård polymer, ovenpå et lag af delvist flydende gel som meget effektivt dæmper energien af et slag og spreder den overskydende kraft over et stort område. Det sidste lag - vævet af fleksible aramid fibre --er der for at holde gelen og dublerer som splintsikring, der fanger fragmenter som måtte blive blæst løs fra indersiden af panseret.

Takket være de ledende egenskaber i kulstofnanorør, virker vestene også godt overfor plasma så vel som normale kugler, lasere og sprængstoffer. Ironisk nok er det imidlertid ikke særligt effektivt overfor brændende udstyr eller flammekastere, da disse våben også hæver temperaturen omkring bæreren. I det scenarie har vestene ikke noget sted det effektivt kan gøre af varmen og vil ikke beskytte når bæreren rister inden i.

Andre egenskaber af panseret inkluderer servoassisteret bevægelse i støvlerne, hvilket tillader bæreren at bevæge sig hurtigere og et underligt system bygget ind i armbåndene, som automatisk hjælper bæreren med at sigte ved at lægge pres på forskellige dele af forarmen. Vi kigger på mange nye udnyttelser af denne teknologi.

Tilpasning af disse veste til en menneskekrop vil være umuligt grundet forskellene i fysik og besværet ved arbejdet med de involverede materialer. Imidlertid har jeg skrevet et selvstændigt forskningsforslag om at undersøge muligheden for at designe og masseproducere vores egne veste baseret på rumvæsenernes veste. Det burde være i deres indbakke allerede.

-- Kommandør Navarre


Henvisninger