Translation:Taman autopsy txt/hu

From UFO:AI

UFOpédia bejegyzés

Kutatási terv

Címzett: PHALANX Bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Dr. Connor, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F Biológiai és Karantén Részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Kutatási terv: Boncolás -- Taman


Parancsnok!

Egy új idegen holttestet szereztünk a csatatérről. Azonnal el kellene kezdenünk a test boncolását és elemzését.

Üdvözlettel,

Dr. Connor


Eredmény

Címzett: PHALANX Bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Dr. Connor, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F Biológiai és Karantén Részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Re: Boncolás -- Taman

Parancsnok!

A csapatom és én befejeztük boncolásunkat a "szürke" holttesten. Íme a beszámolóm a felfedezéseinkről.

Amikor a nemzetközösségi csapatok először Bombaybe érkeztek, nyugtalanul és zavarodottan, rémült, sikoltozó helyiek tömege özönlötte el őket, kétségbeesetten védelmet keresve. A legtöbb katona nem is beszélte a nyelvüket, így nem is értették mit kiáltoznak. Amikor kérdezték, hogy mi a baj, a lakosok csak azt kiáltozták: "xuRta AwmA" -- Hindi nyelven ez annyit tesz: "gonosz szellem", vagy "démon".

Tűz alatt ez a kifejezés gyorsan "Taama"-ra rövidült, majd a lövöldözés közepette további változata alakult ki. Végül mindenki a "Taman" (ejtsd: 'tah-man') nevet ragasztotta ezekre a szürke szörnyekre, melyek lemészárolták őket. A név továbbra is megmaradt, de most már biztonsággal állíthatjuk, hogy ezek az idegenek hús-vér élőlények és nem a tűz vagy a sötétség szülte őket.

Először is, a talán legérdekesebb tény, hogy ez a teremtmény majdnem úgy néz ki, mint egy ember. Két kar, két láb, egy test és egy fej; két lábon jár; szagló- és hallószervei a szokott helyen vannak. Az alany kezein és lábain három hosszú ujj található, melyek közül egy (a 'hüvelykujj') szembeforduló. A faj átlagban alacsonyabb az embernél és nagyon vékony, finom bőrréteg védi kívülről, mely meghazudtolja erősségét.

Az alanynak egyszerű alapvető szervei vannak; szív, tüdő, máj, stb. Teste a legtöbb haszontalan és elavult szervet nélkülözi, melyeket mi emberek fejlődésünk során végig cipeltünk. Biológiailag a alany legizgalmasabb belső része az emésztőrendszer. A lénynek összesen három gyomra van, mellyel nagyon kemény növényi anyagokat képes megemészteni. Semmilyen húsfélét sem képes lebontani. Ebből következően, bárhonnan is érkeztek, a Taman-ok növényevők -- valamiféle növényi szervezettel táplálkoznak. Ez a tény némileg megnyugtatta az ingerlékenyebb munkatársainkat. Legalább azt tudjuk, hogy az idegenek nem a húsunkat akarják.

Az alany torkában egy nagyon összetett beültetett szervet találtunk, mely további kutatás tárgyát képezi, hogy teljesen megértsük. Erről egy kutatási tervet küldök Önnek, mellékelve egy részletes leírással.

A Taman-t hatalmas, túlfejlett szeme természetes éjjellátó képességgel ruházza fel. Speciális szivárványhártyája védi retináját az erős fénytől (pl. napfény), de egy hirtelen erős megvilágítás károsíthatja azt, mielőtt az írisz alkalmazkodni tudna; ez hosszabb látásvesztést, vagy akár vakságot is okozhat náluk. A villanógránátjaink itt ezért nagyon hatékonyak lehetnek.

A bőrük szürkesége egy különösen érdekes sajátosság. Ennek okozója, hogy kevés szilíciumot választ ki, mely megkeményíti a rugalmas belső hámot, hogy az egyfajta természetes páncélzatként funkcionáljon. Ez eléggé ellenállóvá teszi a Taman-t ütések és hő ellen.

Elemzésünkből a következőket vonhatjuk le:

-- A Tamanoknak természetes ellenállóképessége van golyók és tompa sérülések ellen, de nem eléggé, hogy teljesen ellenálljanak ilyen sérülést okozó fegyvereknek.

-- Bőrük könnyedén eloszlat kevés, vagy közepes mennyiségű hőt, de ha hosszabb ideig lángszóró lángjának, vagy gyújtókeveréknek tesszük ki, az még mindig hatásos. A lézerek a normálisnál kicsit kisebb sérülést ejtenek rajtuk.

-- Bár a testük fürge és hajlékony, a Taman-ok belső szervei alig védettek rázkódások ellen, így roppant sérülékenyek robbanások lökéshullámaira.

További vizsgálatok kizártak más, nem alkalmazható teóriákat is. Bár a Taman-ok megjelenése nagyon hasonlít az embrekéhez -- ami akár valamilyen kapcsolatot is feltételzhetne --, mégis inkább összetartó fejlődésről van szó (két külön evolúciós út, hasonló végeredménnyel), nem pedig vérkapcsolatról. Nagyon kevés hasonlóság van a Taman-ok és az emberek génszekvenciái között és a DNS-ükben lévő kromoszómák struktúrája is többszörösen összetettebb a miénknél. Ez úgy tűnik, hogy megdönti a lehetséges közös ős elméletét.

Kűzdelemben a Taman-ok jelentős veszélyt jelentenek. Nagyon fürgék és nagy pontossággal képesek sokféle fegyvert használni. Katonai funkcióikon túl sok más speciális szerepet is betöltenek az idegen háborús gépezetben; olyanokat, melyekben úgy tűnik, a Taman-ok vannak a legtöbben. Összetett fegyvereket és fejlett páncélzatot más fajokkal szemben leginkább a Taman-ok viselnek. Ez leginkább nagy agyuknak, erzékszerveiknek és finom végtagjaiknak köszönhető.

Hogy a Taman-ok lennének-e a 'szürkék' a régi UFO elrablásos történetekben, nem tudnám megmondani, de nem túl valószínű. A PHALANX-nak nem sikerült ellenőriznije egyetlen UFO észlelési jelentést sem az 1950-es évek óta. Az UFOk, amint azt már láthatjuk, bizonyosan nem repülő csészealjak. Ha meghódíthatták volna a Földet évszázadokkal ezelőtt, akkor miért vártak egészen mostanáig, hogy megtegyék? Nem igazán logikus -- de akkor ki érthetné meg egy idegen elme motivációit?

Üdvözlettel, Dr. Connor


Research Tree Data

(This information for reference only; do not translate or include in-game.)

Prerequisites:
 1 Taman corpse
Opens:
 Alien Breathing Apparatus (if not yet opened; can also be opened by
 Alien Autopsy -- Ortnok or Alien Autopsy -- Shevaar)