Translation:Laser ammo txt/hu

From UFO:AI
Jump to navigation Jump to search

UFOpédia bejegyzés

Kutatási terv

Címzett: PHALANX bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Paul Navarre alezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F mérnöki részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Kutatási terv: DF-cella


Ez egyike a számos javaslatnak az új lézerfegyverről amit továbbítottam a kutatási és fejlesztési részlegnek. Mindegyik tervezet külön fejlesztést igényel majd a méret- és teljesítménybeli, illetve a rendszerek komplexitásbeli különbsége miatt.

A deutérium-fluorid lézerfegyverek energiaellátására olyan tárat kell terveznünk, ami biztonságosan tárolhat számos különféle, veszélyes anyagot. Etilént, nitrogén trifluoridot, héliumot és deutériumot -- ezekből három mérgező anyag -- kell tárolni elkülönített, nyomás alatt lévő rekeszekben, mindvégig teljes felügyelet alatt. Ha ezek az anyagok keverednének, azt nevezzük mi, mérnökök "kellemetlen dolognak".

Már van egy egyszerű tervünk ami áthidalja ezt a problémát, de laboratóriumhasználatot és pénzügyi támogatást igényel a tesztelés, prototípus elkészítése és az ENSZ biztonsági szabványoknak megfelelő gyártás kidolgozása. Favágó munka, de el kell végeznünk, hogy a lézer harctéren is biztonságosan használható legyen. Nem vagyok hajlandó kockáztatni, hogy deutérium gázmérgezésnek tegyem ki a katonáinkat, csak mert lerövidítettük a tesztelést. Megfelelő tárakra van szükségünk ha használni is akarjuk az új lézerfegyvereinket.

Parancsnok úr, kérem, amint lehet, hagyja jóvá ezt a programot.

--Navarre alezr.

Eredmény

Címzett: PHALANX bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Paul Navarre alezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F mérnöki részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Re: D-F cella

Parancsnok úr, véglegesítettük a deutérium-fluorid cella tervét, és most már készen áll a sorozatgyártásra. Az előállítása és a használata is drága lesz, de mindent megtettünk amit lehetett hogy leszorítsuk a költségeket.

A tár lényegében egy öt külön rekeszből álló, kemény, műanyag tok. A rekeszek közül négy nyomás alatt lévő tartály, az etilén,a nitrogén trifluorid, a hélium és a deutérium számára. Az ötödiket egy kis telep foglalja el, ami a lézer elektronikáját működteti.

Maga a tok az általunk gyártható legerősebb polimerből készült, szén-nanocsövekkel megerősítve a kritikus helyeken, így akadályozva meg a tartalmának keveredését, ha a tár rázkódásnak vagy ütésnek lenne kitéve. Egy közvetlen találat ellen nem tudunk tökéletes védelmet nyújtani, de megtettük, ami tőlünk telik. Az ütközetek során tapasztalható társzivárgás esélyét töredék százalékra szorítottuk.

A tárban megmaradt anyagokat visszajuttatjuk a bázis tárolóiba, amint visszatért a csapatszállító. Viszont a vegyvédelmiseknek kell eltakarítani a használt tárakat, és újakat kell gyártanunk helyettük. A cellák nem hasznosíthatók újra, a deutérium szennyező hatása miatt.


--Navarre alezr.


Links


Stat Suggestions

(This information for reference only; do not translate or include in-game.)


Pro:

1) Light.

2) Small. (1x2 size)


Con:

1) Expensive.


Research Tree Data

(This information for reference only; do not translate or include in-game.)

Prerequisites:
 Continuous Wave Laser Operation
Opens:
 Enables production -- D-F Cartridge
 Electrolaser, with Stun Rod