Translation:Flashbang txt/hu

From UFO:AI

Technikai specifikáció: Villanógránát

SÁRGA BIZTONSÁGI MINŐSÍTÉS

PHALANX Földönkívüli-ellenes Gyorsreagálású Egység

Technikai dokumentum, Delta engedély

Készült: 2084. március 20.,

Paul Navarre alezr., K&F mérnöki részleg, PHALANX, Atlanti Műveleti Parancsnokság
Áttekintés

Az idegenek bombayi akciója fájdalmasan tiszta helyzetet teremtett. Technológiájuk sokkal fejlettebb a miénknél. Az, hogy a nemzetközösségi csapatok szinte képtelenek voltak megakasztani a bombayi offenzívát, súlyos hiányosságokra világít rá a jelenlegi katonai kiképzésben és felszerelésben. Három zászlóaljat vesztettek csak azért, hogy feltartsák az idegeneket, miközben azok sérüléseket is alig szereztek. A PHALANX-nak fel kell számolnia ezeket a különbségeket, és ehhez az elérhető legjobb földi technológiákra van szüksége.

Létrehoztuk az Excalibur programot, hogy a földi fegyverek közül kiválasszuk a leghatékonyabbakat gyártási minőség, tartósság, működési eredmények és az idegenekkel való összecsapások során tapasztalt harctéri teljesítmény szerint.

A villanógránát (flashbang) nem halálos harceszköz, ami vakító fénnyel és fülsüketítő zajjal zavarja meg időlegesen a hatásterületén lévő célpontokat. Maga a gránáttest nem robban fel vagy hasad szét aktiváláskor, hanem sértetlen marad. Ismételt felhasználásra újratölthető.

A villanógránát hatása alá került emberek átmenetileg megsüketülnek, egyensúlyvesztés és akár öt másodpercig tartó teljes vakság jelentkezik mielőtt a a hatás egyáltalán múlni kezd és visszatér látás. Ezen tulajdonságok miatt a villanógránát kiválóan alkalmazható az ellenfél ideiglenes harcképtelenné tételére és figyelmének elterelésére - különösen ha erősen védett állásokat kell megrohamozni. Harctéri jelentésekből arra következtetünk, a villanógránát hatása nagyjából ugyanaz idegenekre, mint emberekre. A megcélzott földönkívüli a villanógránáttól gyakorlatilag megvakul és megsüketül rövid időre, ezalatt tehetetlen. Pontosan nem tudjuk megmondani meddig tart ez az állapot, hisz kétségtelen hogy az idegentől függően változik, de még így is elég sokáig tart hogy döntő legyen egy tűzharc során.

Amellett hogy hasznos taktikai eszköz, a villanógránáttal katonáink az ellenfél közelébe férkőzhetnek anélkül hogy szitává lőnék őket az idegen fegyverek. Lehetőséget ad a helyzethez illő fegyver megválasztására és nem kell járulékos veszteségekkel számolni, mint a repeszgránát esetében. Ha nagyon gyors az ellenfél, befoghatja szemét és fülét, ezzel semlegesítheti a villanógránát hatását. De alig van figyelmeztető jel, mikor kellene az ellenfélnek ezt tennie és a legtöbb esetben különleges felkészítést igényel hogy időben reagáljon. Ahogy látjuk, az idegeneknek eddig nem volt dolga ilyen fajta fegyverrel, ezért szervezetten védekezni sem tudnak ellene. Még ha felkészült is az ellenfél, a villanógránát akkor is megzavarja. Gyors egységekkel támadhatóvá válik mielőtt összeszedné magát és újra célozna.

A villanógránát előnyei messze felülmúlják hátrányait. Kitűnően szolgált ezelőtt számtalan háborúban, és még fog is amíg minden funkciója helyettesíthető nem lesz valamilyen új fegyverrendszerrel.


Alkalmazási javaslat

A villanógránát nem okoz fizikai sérülést a hatóterében lévőknek, ezért repeszgránátok vagy egyéb robbanóanyagok helyett alkalmazandó olyan küldetéseken ahol civilek élete is veszélyben foroghat.

Nélkülözhetetlen fegyver sok fedezéket nyújtó terepen. Ha idegenek állnak lesben, kirohanni a fedezéket nyújtó sarok mögül öngyilkosság. Viszont már egyetlen villanógránátot bedobva katonáink számára jelentősen kedvezőbbre változhat az elkövetkező tűzharc kimenetele. Ezért a villanógránát haszna nem lebecsülendő.


Megjegyzés

A villanógránát - természetesen - csak szemmel és füllel rendelkező földönkívüli élőlények ellen hatásos.
Damage Type

Skill

Links