Translation:Craft alien detection txt/hu

From UFO:AI
Jump to navigation Jump to search

UFOpédia bejegyzés

Kutatási terv

Címzett: PHALANX Bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Paul Navarre alezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F mérnöki részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Kutatási terv: Idegenek Észlelése

Parancsnok, az idegen érzékelő berendezés egy nagyon erős passzív és aktív letapogató rendszernek tűnik, mely magában foglalja a radart, a fény-, és mágneses mező érzékelést, az UV és infravörös érzékelést, illetve - legérdekesebbként - egy számunkra ismeretlen letapogatást, mely az eddigi legsikeresebb UFO észlelési technikának tűnik.

Amennyiben engedélyt ad a berendezés szétszerelésére, úgy hiszem, megismerhetjük működését és működtetését, illetve, hogy hogyan sokszorosíthatjuk a legtöbb, vagy akár az összes idegen észlelő berendezést. Hatalmas lökést adhat a földi védekező rendszerünknek, ha a magunk hasznára fordítjuk ezt a technológiát. Ez létfontosságú a hosszú távú űrhajó fejlesztésekben. Nem lehetsége egy életképes űrvadászt építeni pusztán emberi szenzorokkal.

Az Űrnavigációval és az Idegen Lökhajtással együtt az Idegen Észlelés az UFO konstrukció három alappillére. Megértésével egy hatalmas lépést teszünk afelé, hogy megépíthessünk egy bolygóközi védelmi űrrepülőt.

--Navarre alezr.


Eredmény

Címzett: PHALANX Bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Paul Navarre alezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F mérnöki részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Re: Idegenek Észlelése


Az idegen észlelés projekt a végéhez ért, Parancsnok. Teljesen megértettük szerkezetét, irányítását és az emberi felhasználáshoz szükséges változtatásokat is ismerjük.

Az elsődleges értékelésünk valósnak bizonyult. Az észlelő berendezés leginkább általunk már ismert, megbízható, standard észlelési technikákat alkalmaz. A berendezés fejlettebb, mint a miénk, de az idegenek nagyjából ugyanazokat az elképzeléseket és ugyanazokat a fizikai alapelveket alkalmazzák, mint mi. Ahogyan a tervemben is említettem, a radar, a fényérzékelés és más hasonló régi technikák megtalálhatók a berendezésben.

De itt van még egy rejtélyes szenzor.

Sokáig összezavart bennünket, mivel most, hogy itt van a Föld felszínén leginkább erős háttérzajt bocsájt ki magából. Viszont a levegőben teljesen más a helyzet. Úgy gondoljuk, hogy azonosítottuk a detektort és rájöttünk, hogyan működik.

Egyszerűen leírva ez egy gravitációs szenzor, mely a háttérben lévő gravitációs mező változásait méri. Minden, ami átmegy egy graitációs mezőn, megváltoztatja azt, a nagyságának, tömegének és összetételének megfelelően. A szenzor képes ezeknek a változásoknak az észlelésére és 95%-os pontossággal megállapítja az áthaladó természetes vagy mesterséges test irányát, sebességét, és gyorsulását. Amennyiben kétséges a test bemérése, a rendszer mindenképp jelzi azt. Úgy tűnik, hogy a berendezés hatékonyabb erősebb mezőkben, mint például a földi, de úgy gondoljuk, hogy bizonyos mértékig bárhol képes működni egy csillag gravitációs hatókörében.

Mindez az észlelési erőforrás egy fejlett számítógépes rendszerbe folyik össze, mely minden eredményt egy automatikus szűrőrendszerbe irányít, melyet bármikor a pilóta és a személyzet igényeihez lehet igazítani. Így segít kiszűrni a célpontokat a kusza háttérzajból vagy megnövelt érzékenységgel lopakodó célpontokat keresni.

Érdekes módon a szenzor számítógép közvetlen összeköttetésben áll a tűzrendszerrel, így a célpont mozgásának követését segíti, valamint támogatja a pont-védelem irányítását, amennyiben a jármű rendelkezik ezzel a képességgel.

A technológia egyes elemeit átvehetjük földifelszíni építményekbe és alkalmazhatjuk radarokban is. Ez kiterjeszti hatótávolságukat és növeli felbontásukat, így nagymértékben megnehezíti az UFO-k rejtőzködését. Mégis, a technika használatának legnagyobb előnyét az elfogó-vadászok építésénél látjuk, melyeknél a berendezés használatával megnő a túlélés esélye.

Természetesen nem az azonnali, rövid távú felhasználás a legfontosabb. Ezek a szenzorok létfontosságúak minden jövőbeni PHALANX űrhajónak. Az űrben, a földi radarok támogatása nélkül, óriási szükségünk lesz erre a rendkívüli erőre.

--Navarre alezr.

Research Tree Data

(This information for reference only; do not translate or include in-game.)

Prerequisites:
 1 Alien Propulsion
 Alien Materials
Opens:See also Vehicles & UFOs