Translation:Assault txt/hu

From UFO:AI
Jump to navigation Jump to search

Technikai specifikáció: AR-80 gépkarabély

SÁRGA BIZTONSÁGI MINŐSÍTÉS

PHALANX Földönkívüli-ellenes Gyorsreagálású Egység

Technikai dokumentum, Delta engedély

Készült: 2084. március 20.,

Paul Navarre alezr., K&F mérnöki részleg, PHALANX, Atlanti Műveleti Parancsnokság
Áttekintés

Az idegenek bombayi akciója fájdalmasan tiszta helyzetet teremtett. Technológiájuk sokkal fejlettebb a miénknél. Az, hogy a nemzetközösségi csapatok szinte képtelenek voltak megakasztani a bombayi offenzívát, súlyos hiányosságokra világít rá a jelenlegi katonai kiképzésben és felszerelésben. Három zászlóaljat vesztettek csak azért, hogy feltartsák az idegeneket, miközben azok sérüléseket is alig szereztek. A PHALANX-nak fel kell számolnia ezeket a különbségeket, és ehhez az elérhető legjobb földi technológiákra van szüksége.

Létrehoztuk az Excalibur programot, hogy a földi fegyverek közül kiválasszuk a leghatékonyabbakat gyártási minőség, tartósság, működési eredmények és az idegenekkel való összecsapások során tapasztalt harctéri teljesítmény szerint.

Gépkarabélyok közül a francia gyártmányú FAA-191 (Fusil Assaut Automatique) nyúltja a lőtáv, idegen-páncél átütő képesség és tárkapacitás legelőnyösebb kombinációját. Bullpup rendszerű, vagyis a tár és a mechanika a markolat mögött helyezkedik el, így az egész fegyver rövidebb lett. Az FAA-191 30 töltényes szekrénytárral működik. A lőszer 4.7 mm űrméretű, hüvely nélküli, wolfram magvas acéllövedék, amely kis és közepes lőtávnál meggyőző páncéltörő képességről tesz bizonyságot. Távoli célpontok ellen nem hatásos, de a gépkarabélyt nem is nagy távolságból vívott tűzharcra tervezték.

Habár a 191-es korántsem új konstrukció, lévén a 2057-ben készült az első prototípus, egyetlen hasonló fegyver sem múlja felül. Pontos és gyorsan újratölthető. Strapabíró konstrukciója teszi harc során megbízhatóvá, meghibásodása, beragadása alig valószínű. Hidegnek, melegnek, pornak, nedvességnek egyaránt jól ellenáll. Lőszer és pótalkatrészek széles körben hozzáférhetők, mivel kiforrott konstrukció és elég népszerű a földi fegyveres erőknél. Erre gépkarabélyra rábízhatod az életed.

A PHALANX számára az AR-80 néven került jegyzékbe.


Alkalmazási javaslat

Közepes lőtávú harcoknák ezt a fegyvert érdemes bevetnünk. Meggyőző tűzgyorsasággal rendelkezik és sokkal távolabbról is halálos mint a géppisztolyok és pisztolyok.

De nem szabad abba a tévhitbe esni hogy a gépkarabély fegyvertárunk mindentudó mindenese. Kiegyensúlyozott fegyverzet kell hogy sokféle harci helyzetet uralhassunk. Bár a gépkarabély közelharcban is jó fegyver, szűk helyeken lassan lehet csak mozogni vele. Ilyen esetekben mind a géppisztolyok, mind a sörétes puskák túlteljesítik, mert közvetlen közelről sokkal nagyobb átütő erőt nyújtanak. Városi épületek átfésülését ajánlott közelharci fegyverekkel végezni, míg a gépkarabélyos katonák biztosítják a környéket vagy második támadást indítanak hogy támogassák társaikat.

Ha gépkarabélyos katonáinkat hatásos lőtávon kívül veszik tűz alá, érdemes fedezéktől fedezékig előrenyomulni hogy hatékonyan tudják alkalmazni a fegyvert. Közben a mesterlövészek zárótűzzel biztosíthatják az előrenyomulást, vagy megpróbálhatják távolról lelőni az ellenséget.


Megjegyzés

Bár az AR-80 minden tekintetben megfelel, mégsem földönkívüli inváziós erők ellen tervezték. Amint lehet, ajánlatos kifejleszti a saját, e célra tervezett fegyvereinket.
Damage Type

Skill

Links