Translation:Antimatter extra txt/hu

From UFO:AI
Jump to navigation Jump to search

UFOpédia bejegyzés

Kutatási terv

Címzett: PHALANX Bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Paul Navarre alezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F mérnöki részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Kutatási terv: Antianyag


Parancsnok úr, a felderítő UFO vizsgálatakor tett rendkívül érdekes felfedezések alapján szeretném az Ön engedélyét kérni némi labormunka végzésére ahhoz, hogy közelebbről is tanulmányozhassuk az idegenek széleskörű antianyag-felhasználását és ennek a háborúra kiható következményeit.

Különösképpen arra vagyok kíváncsi, hogy képesek vagyunk-e az antianyagot a saját céljainkra felhasználni. Az anyag-antianyag megsemmisülés elképesztően ígéretes meghajtóerővel rendelkezik. Energiatermelés szempontjából minden bizonnyal ennek van a legjobb súly-méret aránya az egész világegyetemben; és ha az idegenekhez hasonlóan tudnánk felhasználni, az egész technológiaszintüknet évszázadokkal a jövőbe röpítené. Mindenképp hozzá kell látnunk a kutatáshoz, amilyen hamar csak lehet!

--Navarre alezr.


Eredmény

Címzett: PHALANX bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Paul Navarre alezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F mérnöki részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Re: Antianyag


Parancsnok úr, kész az antianyagról folytatott tanulmányunk, és mi magunk és készen állunk az eredményeink közlésére. Attól tartok a nagy része rossz hír.

Sok olyan dolog van, amit az idegenek ismernek és mi nem, és ez sehol sem mutatkozik nyílvánvalóabban annál, minthogy az antianyagot mennyire széleskörűen képesek alkalmazni. Úgy tűnik, több mint elegendő van nekik, legalábbis elegendő ahhoz hogy UFO-t UFO után küldözgessenek a Földre, több tartálynyi antiprotont elégetve eközben. Az emberi antianyag-kísérletek, ezzel szemben...

A legelső, Földön előállított antianyag 9 anti-hidrogén atomból állt, melyet a CERN részecske-fizika laborjában állítottak elő Genfben, Franciaország és Svájc határán. Nem sokkal ezután egy másik laboratórium is létrehozott körülbelül 100 atomot. Az évek során lassacskán, igen apró lépésekben haladtunk előre; és bár ma már milliós nagyságrendekben tudunk antiprotonokat előállítani, nagyon könnyű megfeledkezni eme mennyiség ténylegesen apró mivoltáról.

Tulajdonképpen a valódi akadály az idegen hajtóanyag alkalmazásánál az antiprotonok hozzáférhetősége. Messzire jutottunk 1955 óta, de még ha a világ összes részecskefizika-laboratóriuma annyi antiproton előállításán robotolna amennyi csak lehetséges, nyolcvanmillió évig tartana egyetlen grammnyi antiproton előállítsa. Összehasoníltásképpen, az a mennyiség amennyi egy felderítő UFO-n található, több mint amennyit a Föld az utóbbi száz év alatt előállított.

Ami miatt még aggódni kell, az az hogy látszólag az idegenek még a fegyverrendszerükben is alkalmazzák az antianyagot. Az antianyag-meghajtású rakéta mellett, mi van ha az antianyagot közvetlenül robbanóanyagként fogják használni? A munkatársaim nem egy nyugtalanító alkalmazási ötlettel álltak elő ezzel kapcsolatban. Jómagam azt mondom, hogy próbáljuk meg megelőzni az idegeneket e téren. Egy külön kutatóprogram az antianyag-alapú fegyverekről egy igen érdekes lehetőség lehet -- minden bizonnyal gazdaságosabb lenne mint átalakítani az idegen meghajtókat a saját vadászgépeink számára.

Az emberiség nagyon, nagyon messze van még attól, hogy annyi antiprotont állítson elő, amely elég ezeknek az anyag-antianyag rakétáknak. Tömören összefoglalva, nem tudjuk lemásolni ezt az idegen technológiát. Nem tudjuk hogyan állítják elő a saját antianyagukat vagy hogy hogyan termelnek elég energiát hozzá. Ameddig rá nem tudjuk tenni a kezünket a felszerelésükre, fáradozásaink nem lesznek gyümölcsözőek.

Az egyetlen jelentős sikerünk abból fakad, hogy az idegenek hogyan tárolják az antianyagot. Hisszük hogy képesek vagyunk ugyanazokat a mágneses tárolási technikákai alkalmazni amiket ők, külön helységeket létrehozva legfeljebb tíz gramm antianyag biztonságos tárolására. Külön levélben elküldtem egy sor tervrajzot a kényelmes áttanulmányozás érdekében. Ezen felül még néhány antianyag üzemanyagtankot is kidolgoztunk a vadászgépeink számára, ha majd lesz lehetőség a nagyobb lélegzetű átalakításukra. Persze még előbb átfogóan meg kell értenünk az idegen hajtóműveket az alkalmazásuk előtt.

Tekintettel az eddigi ötletekre és szándékokra, képtelenek vagyunk az idegen hajtóanyag lemásolására. Ha az antianyagot a saját technológiánkban akarjuk felhasználni, akkor kénytelenek vagyunk az idegenektől összegyűjteni. Ez a lépés persze veszélyeket hordoz magában, de valószínűleg nincs más választásunk; mihamarabb alkalmaznunk kell ezt a technológiát, ha a megszállás tényleges megállításában reménykedünk.

--Cdr. Navarre

Links


Research Tree Data

(This information for reference only; do not translate or include in-game.)

Prerequisites:
 UFO -- Scout
 (Extra result if following already researched: UFO -- Harvester, see antimatter_extra_txt)
Opens:
 Enables use of Antimatter in production
 Antimatter Storage
 Upgrade -- Antimatter Engines
 Antimatter Weaponry (if UFO -- Harvester already researched)