Translation:Alien origins txt/hu

From UFO:AI
Jump to: navigation, search

UFOpédia bejegyzés

Kutatási terv

Címzett: PHALANX Bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Ingrid Falkland ezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, Felderítési részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Kutatási Terv: Az Idegenek Eredete


Jó reggelt kívánok, Uram.

Bár még mindig küszködünk a szervezet üzembehelyezésével, az egyik legsürgetőbb napirendi pontunk az idegenek eredetének felkutatása. Annyit tudunk jelenleg, hogy az űrből lépnek be a légkörbe, teszik amiért eljöttek, és sebesen űrpályára állnak mielőtt teljesen eltűnnének a kijelzőinkről. Meg kell tudnunk mi történik ezek előtt és után. Honnan jönnek ide, hogyan jönnek ide és hova mennek innen?

Nem találtunk bizonyítékot sem a Föld körül állomásozó űrhajókról, sem pedig a Naprendszer bármely pontján megbújó bázisokról; viszont az nem jelenti azt hogy nincsenek is ott. Az aszteroida-öv és a külső naprendszer régiói -- a Mars és a Neptunusz közötti tér -- katonai szempontból igen gyengén vannak megfigyelve, valamint a támadó UFO-k által bemutatott álcázó-képességeket figyelembe véve; könnyen lehet hogy egy idegen flottát nem annak azonosítottak be, vagy csak nem érzékelhetőek civil felszereléssel. Eddig még senki sem tett komoly lépéseket a Naprendszerünkben megtalálható valamennyi állomásozásra alkalmas égitest átvizsgálására.

Ezért, kutatási javaslatot teszek a Naprendszer átnézésére, nagy erejű optikai- és rádióteleszkópok alkalmazásával, annak érdekében, hogy az egész űrbéli környezetünkben idegen életformák nyomaira bukkanjunk. Tudósaink még át fogják nézni a korábbi behatolásokat rögzítő adatokat a Föld és a pályája közötti idegen mozgások feltérképezése végett. Még ha egy egész flotta bujkálna is a Mars vagy valamelyik külső bolygó mögött, előbb-utóbb fel kell fedniük magukat, ha továbbra is küldözgetni akarják az UFO-ikat a Földre. Ha elég erőfeszítést szánunk rá, még ezek az idegenek sem fognak tudni sokáig bujkálni.

Parancsnok úr, ez a projekt jelentős pénzügyi támogatást és labormunkát fog igényelni, így az Ön engedélyére van szükség mielőtt nekilátnánk.

Tisztelettel,

Falkland ezr.


Eredmény

Címzett: PHALANX Bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Ingrid Falkland ezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, Felderítési részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Re: Az Idegenek Eredete


Jó reggelt kívánok, Uram.

Megvan az Idegenek Eredete projekt eredményei, és úgy gondolom lelkesítőnek fogja őket találni. Íme az adatok összefoglalása.

A projekt összehangoltság és egységesség szempontjából összességében teljes siker volt. Ezek alatt a napok alatt néhány alkalommal, rövid ideig a Naprendszerben található összes civil és katonai érzékelő eszköz a mi közvetlen irányításunk alatt állt, beleértve az aszteroida-övben található néhány berendezést is, amelyek annyira titokban vannak tartva, hogy az ENSZ felszólított minket a hallgatásra. A távoli űrben található űrszondáink minden centiméternyi építhető felületet végignézett, annak reményében, hogy egy idegen bázis nyomára bukkannak. Ezekkel az eszközökkel a birtokunkban a Naprendszernek körülbelül 90%-át folyamatosan figyeltük ezalatt a két hét alatt. A maradék 10% nem több mint negyven perc alatt lett átfésülve, százalékonként.

Sajnos --függően hogy Ön hogyan értelmezi a 'sajnos' szót -- semmi bizonyítékot nem találtunk a Naprendszerünkben bujkáló idegen flottákról. Annyira alaposak voltunk, hogy ezek az eredmények szinte biztosak. Nincs mód arra, hogy teljesen megbizonyosodjunk a következtetéseink helyességéről, viszont a következő állítást nagy biztonsággal jelenthetem ki:

Nem hisszük, hogy jelenleg tartózkodnak idegen flották vagy állomások a Naprendszerünkben.

Noha ez választ ad az egyik kérdésünkre, ez egyáltalán nem segít megértenünk azt, hogy az idegenek honnan és hogyan jönnek ide. Igazából az érkezésük módja mégnagyobb rejtéllyé nőtte ki magát. Ha nem a Naprendszeren belül ásták be magukat, akkor hogy juttatják le az UFO-ikat a Földre?

Hosszas beszélgetést folytattam Navarre alezredes és csapatával erről, megpróbáltuk megérteni, és a legtöbb elmélet még nekünk is rögeszmeszerű őrültségnek tűnik. Végül a sors adta meg a szükséges bizonyítékokat.

Kevés sikerünk volt a "hogyan" és a "hol" megválaszolásával, míg meg nem néztük a múlt heti felvételeket amelyeket a MIMIR űrteleszkóp készített. Ahogy néztük a felvételt, rájöttünk, hogy a MIMIR véletlenül sikeresen rögzítette egy UFO érkezését. Részletes dokumentációnk van a látható és infravörös tartományban egy nagy és ismeretlen fajta UFO-ról, amely a Földtől kb. 10,000 km-re hírtelen jelent meg a semmiből, valamint ahonnan begyújtotta a motorjait és bolygó felé vette az irányt.

Lehetséges, hogy ezek az idegenet egyfajta "álcázó" technológiát használnak, ami miatt nem tudtuk érzékelni az UFO-t azon a távolságon kívül, de ebben erősen kételkedünk; a megjelenés rendkívül hírtelen volt, amelyet egy gammasugárlöket és egy rövid idejű gravitációs rendellenesség kísért. Még a leghaloványabb bizonyítéka sem volt annak az UFO-nak a létezésére, egészen addig, amíg akkor fel nem bukkant 10,000 km-re a Földtől.

A legvalószínűbb következtetés egyben a legijesztőbb is: az idegeneknek nincs szükségük arra, hogy a Naprendszerünkben szálljanak meg, mivel képesek oly módon közlekedni, amely gyorsabb a fénynél. Ezek szerint ez az FTL (Faster Than Light - fénynél gyorsabb) meghajtás lehetővé teszi őket arra, hogy "átvágjanak" a Naprendszerünkbe egy a mi észlelési hatósugarunkon jóval kívül eső pontról. Nem tudjuk hogyan lehetséges ez, mivel ez megszegi az általános relativitáselmélet egy vagy több alapfeltevéseit (pl. az ok-okozatot és/vagy a speciális relativitást), amely még mindig a legpontosabb általunk ismert fizikai modell. Egyértelmű, hogy az idegenek tudnak valamit, amit mi nem.

A következő elsőbbséget élvező célunk egy FTL-lel felszerelt UFO megszerzése, annak érdekében hogy tanulmányozhassuk és a saját űrhajóinkban alkalmazhassuk azt. Értelemszerűen ez nem lesz könnyű feladat, de az ellentámadási képességünk kialakítása mindenek felett áll -- arra az esetre, ha ezt a megszállást a nehezebb módon kell befejeznünk.

Persze a végső döntés a rövidtávú védelmünk és a hosszútávú ellentámadásunk kiegyensúlyozásáról az Ön kezében van, Parancsnok Úr.

Szívélyes üdvözlettel,

Falkland ezr.Research Tree Data

(This information for reference only; do not translate or include in-game.)

Prerequisites:
 None

Opens:
 The Alien Strategy
 Higher chance to detect UFOs on radar