Translation:Alien materials txt/hu

From UFO:AI
Jump to navigation Jump to search

UFOpédia bejegyzés

Kutatási terv

Címzett: PHALANX bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Paul Navarre alezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F mérnöki részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Kutatási terv: Idegen Anyagok


Parancsnok úr, ahogy az előző jelentésemben is említettem, a megszerzett UFO-t egy igen érdekes ötvözet borítja, amelyben a fém és a műanyag egyetlen anyagként van jelen. Úgy tűnik, hogy ez az alapvető nyersanyag az idegenek technológiájában. Hihetetlenül sokoldalú, ezernyi lehetséges felhasználási móddal rendelkezik.

Úgy gondolom megéri megvizsgálni azt, hogy egyáltalán képesek vagyunk-e előállítani ezt a műhelyeinkben; de még ha nem is tudnánk, valószínű, hogy nagy mennyiségekre tehetünk szert minden egyes megszerzett UFO roncs után. Egészen biztos hogy találni fogunk új, emberi felhasználási módokat hozzá, amelyekkel kiterjeszthetjük a harci képességeinket.

--Navarre alezr.

Eredmény

Címzett: PHALANX bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Paul Navarre alezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, K&F mérnöki részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Re: Idegen Anyagok


Parancsnok úr, azt hiszem felfedtük az idegen nyersanyagokat övező rejtélyt. A műhelyünk felszerelésében eszközölt változtatásokkal már képesek leszünk felhasználni, valamint új, fejlettebb formák felvételére "programozni" az anyagot.

Ahogy már ezelőtt említettem, az idegen anyagok egy "emlékező fémötvözetet" alkotnak, amely több megjegyzett alakra képes átállni, ha az anyagot a megfelelő stimulussal ingereljük. Elképesztő módon, az idegen ötvözetet két különböző jelenséggel lehet ingerelni: hővel és elektromossággal. A hőhatásra történő alakváltozás triviális alkalmazása az UFO törzsének átváltozása. A légkörbe belépéskor a súrlódásból keletkező hő hatására aerodinamikusabb, nagyobb felhajtóerőt biztosító alakot vesz fel.

Ezzel szemben elektromosság alkalmazásakor az ötvözet csak egy folytonos, alacsony-feszültségű áram esetén reagál, egy igen meghatározott áramerősség érték esetén. Az anyag addig őrzi meg a deformációt amíg az áram folyik. Amint az áramot lekapcsoljuk, az anyag visszaáll a normális "nyugalmi állapotú" alakjára, avagy egy hő által gerjesztett alakra, ha elég hő van jelen. Az elektromossággal gerjesztett alak elsőbbséget élvez a hő általival szemben.

Ezt azt jelenti, hogy az UFO géptörzsének alakja (és minden más, ami ezekből az anyagokból készült) kedv szerint változtatható, vagy az irányító parancsára, vagy automata elektronika által.

Ez rengeteg izgalmas ötletet ébresztett bennünk. Csak néhányat fogunk tudni kidolgozni ezekből az idegenek elleni alkalmazáshoz, mivel némelyik évekig tartó kutatásokat igényelnének; de ettől függetlenül ez továbbra is lehetővé teszi nekünk, hogy olyasmiket építhessünk, amikkel eddig még soha nem próbálkozhattunk.

Mostanra már képesek vagyunk Idegen Anyagokat előállítani. Viszont, sajnos rengeteg ritka és drága alkotóelemet igényelnek, amelyek közül néhány csak nyomokban találhatóak meg a Földön. Nincs mód arra, hogy ezeket az anyagokat olyan mennyiségekben szerezzük be, amelyekkel a tömeggyártás lehetségessé válhatna. Kénytelenek leszünk az idegen járművek roncsait újrahasznosítani, mivel ezekből egy grammot nem fogunk tudni gyártani az előrelátható jövőben.

--Navarre alezr.

Links

Research Tree Data

(This information for reference only; do not translate or include in-game.)

Prerequisites:
 UFO Theory
Opens:
 Enables production -- Alien Materials
 Enables use of Alien Materials in production
 Alien Aircraft Plating