Translation:Orbital ufo activity txt/hu

From UFO:AI
< Translation:Orbital ufo activity txt
Revision as of 21:33, 8 March 2012 by Spyke (talk | contribs) (→‎Kutatási terv: last one i promise)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

UFOpédia bejegyzés

Kutatási terv

Címzett: PHALANX Bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Ingrid Falkland ezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, Felderítési részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Kutatási Terv: Űrbéli UFO tevékenység


Jó reggelt kívánok, Uram.

Hadd kezdjem néhány ronda igazság kimondásával.

1) Az első Földet ért támadás után az emberiség minden űr-alapú eszközét evakuálták. Csak néhány állomás működik még, azok pedig katonai irányítás alá lettek helyezve, csupán minimális személyzetekkel ellátva, amelyeket katonai és civil önkéntesekből verbúváltak össze.

2) Csak egy maroknyi űr-alapú fegyverrendszerünk van, és egyikük sincs idegen gépek károsítására felszerelve. Az idegenek képesek arra hogy azonnal kiírtsanak bármi emberi erőfeszítést a naprendszerben.

3) A műholdhálózatunk tárva nyitva áll és egy pillanat alatt kiradírozhatják a térképről. Léteznek földi összeköttetések vészhelyzet esetére, de csak katonai használatra. Ha a hálózat tényleg támadás alá kerül, a PHALANX parancsnokságok és a harctérre küldött (légi és földi) egységek közötti kommunikáció teljesen el lesz vágva.

4) Kétségkívül vannak idegen gépek amelyek a pályánk körül mozognak, eszközöket és UFO-kat szállítva a Föld és az idegen anyabolygó között, és jelenleg semmit sem tudunk tenni ez ellen.

Ez csak egyetlen következtetésre juttat: A Föld körüli űr már nem a mi irányításunk alatt áll. Az egyetlen oka hogy az emberiség még rendelkezik űrbéli tevékenységekkel az, hogy az idegenek még nem döntöttek úgy hogy megtagadják azt tőlünk.

A megrázó űrbéli sebezhetőségünk abban mutatkozik hogy ezidáig ezt a háborút csak a földön és a levegőben vívtuk meg. Nincsenek harcrakész űrrepülőink, és a megépítésük felé irányuló tervek évekre vannak attól hogy befejezhessük őket. A birtokunkban levő technológiákkal még a PHALANX sem tud egy működő harci-űrrepülőt készíteni amellyel időben befolyásolni tudnánk ennek a háborúnak a kimenetelét.

Ami kevés űrpályára irányuló fegyverzetünk van, azok súlyosan alkalmatlanok a célra. Vannak atomrakéták amelyeket az ENSZ nem enged használni, és amelyek túlontúl pusztítóak lennének hogy segítsék a kutatási céljainkat ha az a behemót valaha is találatot tudna leadni. Vannak kísérleti lézer- és mézerfelületek amelyek túl gyengék ahhoz hogy megkarcolják az UFO nehézpáncélzatot. Ha az idegenek úgy döntenek hogy halálra akarnak bombázni minket, elég ha idejönnek és kopognak. Ezt a helyzetet helyre kell hozni.

Az egyetlen kérdés amit a pályakörüli UFO tevékenységekről tehetünk fel, az hogy hogyan fogjuk kivédeni. Egészen idáig még nem tudtuk befolyásolni a helyzetet, de a költségvetési gyarapodással és az ENSZ körében szerzett hírnévvel, a dolgok kezdenek összeállni a stratégiánkban egy új lépés számára.

Az eddigi legígéretesebb ötlet egy rövidtávú bolygóközi védelmi fegyver megalkotására egy "űrkilövő" átalakítása, amit a NASA és az Európai Űrügynökség műholdak páyára állítására és ellátmányi csomagok a Tranquility Holdbázisra való eljuttatására használt (még mielőtt az invázió a bolygóközi felszereléseink kiürítésére nem kényszerített). Ezek az űrkilövők alapvetően óriási sínfegyverek, elég energiával hogy űrbejuttassanak egy műhold-méretű csomagot. Az ENSZ-féle elektromágneses fegyverekről szóló kutatási tudáshalmazunkkal felfeljeszthetnénk az egyik ilyen űrkilövőt egy bolygóközi üteggé, amely képes idegen űrhajókat leszedni az égből. Bizakodunk abban hogy meg tudunk győzni legalább egy földi űrügynökséget hogy adjanak ide nekünk egy a célnak megfelelő kilövőállomást.

Azonban akadnak problémák is. Értelemszerűen ezeket a fegyvereket nem tudjuk mozgatni, hiszen egy hegy oldalába vannak építve, így a célpontnak közvetlenül a fegyver előtt kell elhaladnia hogy esélyünk legyen eltalálni. Mivel arra nem számíthatunk hogy az idegenek az orrunk előtt parkoljanak csak hogy leadhassunk egy lövést, ezért ez egy nagy buktatója az ötletnek, de úgy gondoljuk megvan a megoldás: ha a fegyver nem tud mozdulni ahhoz hogy eltaláljon valamit, akkor a golyónak kell elmozdulnia helyette.

A terv egy különleges lövedék kifejlesztését teszi szükségessé, amely képes állítani a saját pályáján egy fedélzeti rakétarendszer segítségével. Jelenleg az ENSZ-nél teszünk kérelmet egy miniatűr atomrobbanófej használatáért (nem több mint 3 kilotonnás), hogy biztosítsuk hogy minden találat öljön. Ez az űrbe szánt lövedék nagy, nehéz, és pokoli egy kihívás lesz betölteni a fegyverbe, de teljes mértékben szükséges hogy reális esélyt adjunk a project sikerének.

Ahogy látja, Uram, vannak nehézségek amiken felül kell kerekedni, viszont komoly K&F-re és nem kevés anyagi támogatásra van szükségünk hogy megkezdhessük a munkát. Kérem adja meg az engedélyét amilyen hamar csak lehet.

Szívélyes üdvözlettel,

Falkland ezr.

Eredmény

Címzett: PHALANX Bázisparancsnok, PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság

Feladó: Ingrid Falkland ezr., PHALANX Atlanti Műveleti Parancsnokság, Felderítési részleg

Dátum: %02i %s %i

Tárgy: Re: Űrbéli UFO tevékenység


Jó reggelt kívánok, Uram.

A PHALANX bolygóközi fegyvert leteszteltük és harcrakész. Van hat lövedékünk. Már csak egy célpontra és az engedélyére van szükségünk.

A teljes jelentésemhez:

A kilövőn végre befejeztük az összes fegyverfejlesztést amit említettem. Sajnos a fegyveren folytatott munkálatok ilyen sokáig tartottak, de teljesen ki kellett tépnünk a régi kondenzátorokat és kicseréltük katonai-szintűekre, ugyanolyan méretekben. Aztán fel kellett szerelnünk egy új sínpárt mert a régiek túlságosan el voltak használva. Viszont, teljesen megérte.

Maga a becsapódási test is készen van már. A fejlesztési folyamat közepén úgy döntöttünk hogy elvetjük a tüzérségi lövedék ötletét, és most már csak úgy emlegetjük hogy a "Sárkány" Űrrakéta. Egy félfüggetlen követőrakétáról van szó, ami lézernyaláb által van a Parancsnoksághoz kapcsolva, és három rendszer vezérli egyszerre: egy lézerkövető-egység, egy hatalmas infravörös irányzékrendszer, és egy kézivezérlő kezelőfelület a Parancsnokságban. Képesek vagyunk rakéta pályáját kevesebb mint egy centiméter átmérőjű eltéréssel kijelölni.

Az ENSZ vonakodva megengedte a 3-kilotonnás mini-atomrobbanófejeket amiket ragaszkodóan kérelmeztünk, megszabadítva rengeteg aggodalmunktól és a fegyver korlátoltságától. Ezzel a robbanófejjel a fedélzeten egyáltalán nem számít milyen gyengén vagy erősen találjuk el az UFO-t. Ha talált, akkor szépen le fog jönni.

A rakéta képes állítani a saját pályáján a légkörön kívül és belül is. Körülbelül olyan széles mint egy Volkswagen bogár és súlyos károkat tud okozni egy Szállító UFO-n ha eltalálja; remélhetőleg elég kárt hogy lezuhanjon, vagy legalábbis elég mélyre a légkörben hogy a vadászgépeink ráálljanak.

Valószínűleg több lövést is képesek leszünk leadni mielőtt az UFO visszavonulna vagy visszalőne a fegyverre. Viszont, vagy így vagy úgy, de az UFO minden bizonnyal be fogja azonosítani a célpontot és megpróbálja megsemmisíteni az űrből. Az egész személyzetet és az összes fontos felszerelést már kivittük onnan.

Elveszíthetjük a fegyvert, de amit nyerhetünk vele az felbecsülhetetlen. Olyan technológiát ami esélyt adhat az emberiségnek ebben a háborúban. Semmi sem volt olyan fontos még amit az idegenek itt hagytak nekünk a Földön.

Van odafent egy idegen FTL meghajtó, Uram, és én rá akarom tenni a kezemet.

A fegyver a parancsa ellenében készen áll a tüzelésre. Szólok magának amint lesz célpont lőtávban.

Szívélyes üdvözlettel,

Falkland ezr.

Research Tree Data

(This information for reference only; do not translate or include in-game.)

Prerequisites:
 Alien Origins
 The Alien Strategy

Opens:
 Orbital UFO Spotted