project-navigation
Personal tools

Author Topic: video settings not persistent  (Read 199 times)

Offline MoonKid

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
video settings not persistent
« on: December 29, 2018, 02:11:47 am »
I am using ufoai 2.5 from the Debian stable repository.

Ufoai does forget some of the advanced video settings e.g. texture, opengl and lights. I couldn't find an existing bug report about that.

When starting Ufoai the advanced video settings are:
Texture resolution "normal", "bilinear / no antialising"
OpenGL-shaders: deactivated
Lights: middle

Then I modify the settings to:
Texture resolution: extrem
OpenGl: high quality
Light: high

This has positive effect on the current running instance. But when restart Ufoai this settings are gone.

$ uname -a
Linux TONNE 4.9.0-8-amd64 #1 SMP Debian 4.9.130-2 (2018-10-27) x86_64 GNU/Linux

$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 06)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #1 (rev d5)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #3 (rev d5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #4 (rev d5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation C220 Series Chipset Family H81 Express LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 0c)
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 0c)


Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2534
    • View Profile
Re: video settings not persistent
« Reply #1 on: December 29, 2018, 04:37:39 pm »
We prefer using our bug tracker for investigating issues like this.

I just checked, these values are saved for me properly. Could you please upload your config.cfg and ufoconsole.log?

My guess is that these options were auto-disabled/reduced on startup due to the known problems with Intel GMAs: some of them are happy to report capabilities they don't have, or support them poorly/incorrectly. If this is the case setting r_intel_hack console variable to 0 could help.

hth,
-geever

Offline MoonKid

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: video settings not persistent
« Reply #2 on: December 30, 2018, 12:13:56 am »
The intel hack was the point. Thank you.

When you have an bug tracker why you have a bug-group in the forum?