project-navigation
Personal tools

Author Topic: 2.6 - Radar coverage is very unclear  (Read 3327 times)

Offline kamor

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
2.6 - Radar coverage is very unclear
« on: December 14, 2013, 08:22:53 pm »
As of v2.6, it's very hard to tell the exact range of radar coverage when pressing the appropriate button.

I think that if the radar-covered area were circled in red that would help a lot.

Offline Eegxeta

  • Squad Leader
  • ****
  • Posts: 101
    • View Profile
Re: 2.6 - Radar coverage is very unclear
« Reply #1 on: December 18, 2013, 11:03:56 pm »
The UI is a work in progress in 2.6. I'd play 2.5 it is done. 2.5 does have lines showing the radar coverage.

Offline Duke

  • Administrator
  • PHALANX veteran
  • *****
  • Posts: 1037
    • View Profile
Re: 2.6 - Radar coverage is very unclear
« Reply #2 on: December 19, 2013, 01:35:45 am »
This is not a FR, it's a bug. At least I don't know of any decision to take away the radar lines. Please file a bug report on the tracker for it.
And no, this is not a UI2 thing, it is renderer related. Maybe an SDL2 issue.

Offline Internecivus

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 64
  • Sometimes I Code
    • View Profile
Re: 2.6 - Radar coverage is very unclear
« Reply #3 on: December 19, 2013, 10:35:43 am »
I approximately remember the time when it has gone. Should I bisect? :)

Offline Internecivus

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 64
  • Sometimes I Code
    • View Profile
Re: 2.6 - Radar coverage is very unclear
« Reply #4 on: December 19, 2013, 01:26:12 pm »
Code: [Select]
e9dd3456b4e551e513b5b3bebc27ba2e32c39cb1 is the first bad commit
commit e9dd3456b4e551e513b5b3bebc27ba2e32c39cb1
Author: Duke <aduke1@gmx.de>
Date:   Wed Nov 6 13:17:09 2013 +0100

    * reduce scope

:040000 040000 1621b0290b4c591879e34549a2a3dcbe4642f203 d70481e11d926b909b885731bc222dcc43f5fab1 M      src

Offline Duke

  • Administrator
  • PHALANX veteran
  • *****
  • Posts: 1037
    • View Profile
Re: 2.6 - Radar coverage is very unclear
« Reply #5 on: December 19, 2013, 01:50:02 pm »
Good job, Internecivus. Thx :)
Fixed by commit 92b552c4b9e262f2d84c10b4ce4b9b1c1e540b20

Offline Internecivus

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 64
  • Sometimes I Code
    • View Profile
Re: 2.6 - Radar coverage is very unclear
« Reply #6 on: December 19, 2013, 02:01:28 pm »
You're welcome! :)

Offline kamor

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: 2.6 - Radar coverage is very unclear
« Reply #7 on: January 12, 2014, 03:24:22 am »
Sorry for posting in the wrong place, Duke - I remembered that v2.4 used to feature radar lines and I assumed they were removed on purpose.

Glad to hear the problem was fixed!

Thanks :D

Offline Duke

  • Administrator
  • PHALANX veteran
  • *****
  • Posts: 1037
    • View Profile
Re: 2.6 - Radar coverage is very unclear
« Reply #8 on: January 12, 2014, 04:06:25 am »
Np. It wasn't the wrong place. It's just that I 'upgraded' your FR to a bug.

Offline TBeholder

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: 2.6 - Radar coverage is very unclear
« Reply #9 on: August 05, 2014, 01:39:51 am »
FR: how about marking both radars and missile ranges, in different colors, and showing both while placing an installation? This would help a lot.
In case of new defence weapons, on preview show ranges of the default and currently existing weapons, as concentric circles.
Same with building bases, both for base defense weapons and radars.