project-navigation
Personal tools

Author Topic: geoscape time control unresponsive  (Read 4398 times)

Offline kurja

  • Captain
  • *****
  • Posts: 504
    • View Profile
geoscape time control unresponsive
« on: January 01, 2013, 10:22:59 pm »
almost every time when I go to geoscape and click to have the time start rolling, it takes 10-ish seconds before anything happens. once it gets going it works normally from there.

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2561
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #1 on: January 01, 2013, 10:35:16 pm »
nice useless note.

-geever

Offline kurja

  • Captain
  • *****
  • Posts: 504
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #2 on: January 01, 2013, 10:40:26 pm »
Agreed, I just don't know what information to attach. Are others experiencing the same? What could we provide to help fix this?

Offline kurja

  • Captain
  • *****
  • Posts: 504
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #3 on: January 02, 2013, 09:20:22 pm »
so, I load or start a new game, accelerate time and wait until a ufo shows up, click it to send interceptor and click a time control button to start the action, and nothing happens for >10 sec. happens consistently.

Offline kurja

  • Captain
  • *****
  • Posts: 504
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #4 on: January 10, 2013, 10:46:18 pm »
....am I the only one with this issue?

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2561
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #5 on: January 10, 2013, 11:00:35 pm »
....am I the only one with this issue?

Maybe. Do you have "Pre-cache models" setting on?

-geever

Offline Wolls

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 93
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #6 on: January 11, 2013, 12:48:29 am »
Its relative to how quickly you're speeding up time isn't it?
  At 20 mins or 1hr the geoscape feels pretty responsive with radar picking up new UFO then sending out an interceptor.. whenever I go higher then that, I start to get the initial delay (right after sending out interceptor)..   I sorta just chalked it up to the game keeping things in sync plus an older com.

Offline tembero

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #7 on: January 11, 2013, 04:33:48 pm »
Had this issue though it seems to have subsided presently for reasons unknown. I had waits of 1 minute before time commenced on the geoscape and models would move.

Offline tembero

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 38
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #8 on: January 11, 2013, 04:35:14 pm »
+ not hardware issue

Offline kurja

  • Captain
  • *****
  • Posts: 504
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #9 on: January 11, 2013, 04:59:49 pm »
Maybe. Do you have "Pre-cache models" setting on?

-geever

no. I don't know what it does and it's off by default, right?

Offline kurja

  • Captain
  • *****
  • Posts: 504
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #10 on: January 11, 2013, 05:01:54 pm »
Its relative to how quickly you're speeding up time isn't it?
  At 20 mins or 1hr the geoscape feels pretty responsive with radar picking up new UFO then sending out an interceptor.. whenever I go higher then that, I start to get the initial delay (right after sending out interceptor)..   I sorta just chalked it up to the game keeping things in sync plus an older com.

I just tried with different time settings, at 5sec and 5min the delay is rather long, but any faster than that and things get moving immediately or at least almost. During the delay everything remains responsive though, time just doesn't start running.

Offline kurja

  • Captain
  • *****
  • Posts: 504
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #11 on: January 14, 2013, 09:00:13 am »
Maybe. Do you have "Pre-cache models" setting on?

-geever

I tried that setting, and it helps.

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2561
    • View Profile
Re: geoscape time control unresponsive
« Reply #12 on: January 14, 2013, 10:01:18 am »
I tried that setting, and it helps.

Another hint on the model loading issue from mattn:

Create mdx files via make models, creating mdx on load time is known to be bit slow.

-geever