project-navigation
Personal tools

Author Topic: Multiplayer game cannot be started (2.3.1-stable, 2.4-dev)  (Read 1777 times)

Offline EmOGriND

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 3
    • View Profile
Multiplayer game cannot be started (2.3.1-stable, 2.4-dev)
« on: September 10, 2011, 03:31:13 pm »
Dear all,
I cannot start a multiplayer game (internet or LAN) even with a force start button. In addition, there is no ordinary start button at all! However, players can connect to my game and I can connect to them, we can see the map, see the connection status, chat, choose team preferences and reconnect. It seems that either we spcify a server so that it is impossible to form a team (but changing the settings does not help) or this is a multiplayer bug at least for windows (XP-32 bit) versions. We have exactly the same clients. There is however a message

====== UFO Initialized ======
=============================
==== InitGame ====
Not enough spawn points for team 0
Created AI player (team 0)
Created AI player (team 7)
Used inventory slots after ai spawn: 0
sending heartbeat

This seems rather strange.

Thank you for attention.

Offline Mattn

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4831
  • https://github.com/mgerhardy/vengi
    • View Profile
    • Vengi Voxel Tools
Re: Multiplayer game cannot be started (2.3.1-stable, 2.4-dev)
« Reply #1 on: September 11, 2011, 03:37:22 pm »
which game mode did you use? and how many players tried to play the game?

Offline EmOGriND

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Multiplayer game cannot be started (2.3.1-stable, 2.4-dev)
« Reply #2 on: September 17, 2011, 09:33:58 am »
I tried to use 1 on 1 mode. Only 1 player tried to join my game.
Other mods were also used with no difference.

It seems that sv maxsoldiersperplayer is  improperly set to 0 at the game creation and I couldn't change this variable after this.