project-navigation
Personal tools

Author Topic: No sound: Could not find sound file  (Read 2887 times)

Offline tomcatmwi

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
No sound: Could not find sound file
« on: July 30, 2010, 12:00:26 pm »
Hi! It's a great game but very silent on my Mac. It can't find sound files. Apparently nobody has encountered this so I opened a new topic. The log says:

Code: [Select]
2010/07/30 11:46:42 music change to van_theme (from PsymongN3)
2010/07/30 11:46:42 M_Start: Could not load music: 'music/van_theme' (Failed loading /opt/local/lib/libvorbisfile.dylib: dlopen(/opt/local/lib/libvorbisfile.dylib, 2): image not found)
2010/07/30 11:46:42 S_LoadSound: Failed loading /opt/local/lib/libvorbisfile.dylib: dlopen(/opt/local/lib/libvorbisfile.dylib, 2): image not found.
2010/07/30 11:46:42 S_LoadSound: Could not find sound file: 'weapons/bloodspider'
2010/07/30 11:46:42 S_LoadSound: Failed loading /opt/local/lib/libvorbisfile.dylib: dlopen(/opt/local/lib/libvorbisfile.dylib, 2): image not found.
2010/07/30 11:46:42 S_LoadSound: Could not find sound file: 'weapons/medikit'
2010/07/30 11:46:42 S_LoadSound: Failed loading /opt/local/lib/libvorbisfile.dylib: dlopen(/opt/local/lib/libvorbisfile.dylib, 2): image not found.
2010/07/30 11:46:42 S_LoadSound: Could not find sound file: 'misc/klonk03'
2010/07/30 11:46:42 S_LoadSound: Failed loading /opt/local/lib/libvorbisfile.dylib: dlopen(/opt/local/lib/libvorbisfile.dylib, 2): image not found.

And so on. Seems everything is missing.

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2555
    • View Profile
Re: No sound: Could not find sound file
« Reply #1 on: July 30, 2010, 12:25:34 pm »
And so on. Seems everything is missing.

I think only /opt/local/lib/libvorbisfile.dylib is missing. It's a know Mac specific problem...

-geever

Offline tomcatmwi

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: No sound: Could not find sound file
« Reply #2 on: July 30, 2010, 01:10:39 pm »
So where can I get that?

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: No sound: Could not find sound file
« Reply #3 on: July 31, 2010, 04:40:48 pm »
maybe the information from here will help you: http://ufoai.ninex.info/wiki/index.php/Compile_for_Mac

Offline tomcatmwi

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: No sound: Could not find sound file
« Reply #4 on: August 01, 2010, 02:19:58 pm »
No, it did not. Funny enough, suddenly there was ONE sound that worked: the sound of glass breaking when an alien shot through a window. So the sound system is OK, just the files are missing.

Offline MCR

  • PHALANX veteran
  • ******
  • Posts: 1244
    • View Profile
Re: No sound: Could not find sound file
« Reply #5 on: August 01, 2010, 03:24:58 pm »
No, it did not. Funny enough, suddenly there was ONE sound that worked: the sound of glass breaking when an alien shot through a window. So the sound system is OK, just the files are missing.
;D Funny enough that you found the only sound that was accidentially stored as *.wav file (removed from trunk version today ;)), that is why that ONE played...
All other sound & music files are encoded *.ogg files, so it seems your mac has problems playing these...

So you should maybe check out geever's tip & use some google...


Offline keybounce

  • Sergeant
  • *****
  • Posts: 330
    • View Profile
Re: No sound: Could not find sound file
« Reply #6 on: August 04, 2010, 12:26:16 am »
Hi! It's a great game but very silent on my Mac. It can't find sound files. Apparently nobody has encountered this so I opened a new topic.

Trust me, it's known
http://ufoai.ninex.info/forum/index.php?topic=5068.0
http://ufoai.ninex.info/forum/index.php?topic=4312.0

just on the first page.

It is *NOT* fixed in macports trunk.
Other than installing the library yourself, there's no good other workaround.

Yes, it is supposed to be included in the .dmg, and I think it actually is, but the loader reference is broken.