project-navigation
Personal tools

Author Topic: Texture don't load. [FIXED]  (Read 5253 times)

Offline O01eg

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 73
    • View Profile
Texture don't load. [FIXED]
« on: April 24, 2010, 05:14:38 pm »
When then game start it print next messages:
Quote
SDL_ttf version 2.0.9 - we need at least 2.0.7
...registering 10 fonts
No skin for #0 of 'models/aliens/taman/body01.md2'
No skin for #0 of 'models/aliens/taman/body01.md2'
No skin for #0 of 'models/aliens/taman/head01.md2'
No skin for #0 of 'models/aliens/ortnok/body01.md2'
...
No skin for #0 of 'models/weapons/pbeamrifle/pbeamrifle_clip.md2'
No skin for #0 of 'models/weapons/pbeamcannon/pbeamcannon.md2'
No skin for #0 of 'models/weapons/pbeamcannon/pbeamcannon_clip.md2'
No skin for #0 of 'models/weapons/plaspistol/plaspistol.md2'
No skin for #0 of 'models/weapons/plaspistol/plaspistol_clip.md2'
No skin for #0 of 'models/weapons/plasrifle/plasrifle.md2'
No skin for #0 of 'models/weapons/plasrifle/plasrifle_clip.md2'
No skin for #0 of 'models/weapons/plasblaster/plasblaster.md2'
No skin for #0 of 'models/weapons/plasblaster/plasblaster_clip.md2'
No skin for #0 of 'models/weapons/autocannon/ugv_autocannon.md2'
139 static models loaded
====== UFO Initialized ======
Also I watch such image:
« Last Edit: April 30, 2010, 09:29:14 am by O01eg »

Offline BTAxis

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *******
  • Posts: 2607
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #1 on: April 24, 2010, 06:48:29 pm »
Sounds like ye olde lib issue.

Offline O01eg

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #2 on: April 24, 2010, 06:56:08 pm »
Sounds like ye olde lib issue.
Do you mean SDL_ttf?

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2555
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #3 on: April 24, 2010, 07:59:42 pm »
Do you mean SDL_ttf?

SDL_ttf is responsible for fonts (true type font)
It should be some other, libpng for example.

-geever

Offline O01eg

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #4 on: April 24, 2010, 08:58:37 pm »
SDL_ttf is responsible for fonts (true type font)
It should be some other, libpng for example.

-geever
media-libs/libpng-1.2.40
Is't old?

Offline Destructavator

  • Combination Multiple Specialty Developer
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 1908
  • Creater of Scorchcrafter, knows the zarakites...
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #5 on: April 24, 2010, 09:01:53 pm »
According to the Lib PNG website (assuming I found the right site) the latest is 1.4.1:

http://www.libpng.org/pub/png/libpng.html

Of course, it might be another library causing the issue...

...Or the cause could be something else in the code...

Edit:  If you list the complete console output, that might help in finding the issue.

« Last Edit: April 24, 2010, 09:05:17 pm by Destructavator »

Offline O01eg

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #6 on: April 24, 2010, 09:04:40 pm »
Can you add more verbose debug message?

Offline Destructavator

  • Combination Multiple Specialty Developer
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 1908
  • Creater of Scorchcrafter, knows the zarakites...
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #7 on: April 24, 2010, 09:06:37 pm »
BTW, what revision are you running (and from your sig, I assume you are trying the game on Linux?) ?

Offline O01eg

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #8 on: April 24, 2010, 09:17:17 pm »
BTW, what revision are you running (and from your sig, I assume you are trying the game on Linux?) ?
r29532

Offline Destructavator

  • Combination Multiple Specialty Developer
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 1908
  • Creater of Scorchcrafter, knows the zarakites...
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #9 on: April 24, 2010, 09:27:08 pm »
OK, can you please post the entire console output or log?

Offline O01eg

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #10 on: April 24, 2010, 09:33:54 pm »
OK:

Offline Destructavator

  • Combination Multiple Specialty Developer
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 1908
  • Creater of Scorchcrafter, knows the zarakites...
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #11 on: April 25, 2010, 04:27:12 am »
I see a few potential issues here and there in the log (before the errors about not finding textures), but I don't really know what they mean off-hand, one of the coders will have to answer this.

Offline O01eg

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #12 on: April 25, 2010, 11:20:25 am »
This message print from R_SwitchModelMemPoolTag.
Code: [Select]
(gdb) bt
#0  R_SwitchModelMemPoolTag () at src/client/renderer/r_model.c:248
#1  0x000000000043e062 in CL_InitAfter () at src/client/cl_main.c:732
#2  0x000000000050fb1c in Qcommon_Init (argc=1, argv=0x7fffffffdb48)
    at src/common/common.c:929
#3  0x00000000005b2fb6 in main (argc=1, argv=0x7fffffffdb48)
    at src/ports/linux/linux_main.c:48
(gdb) p mod->alias.meshes[j].skins[k].skin
$1 = (image_t *) 0xeb98520
(gdb) p *mod->alias.meshes[j].skins[k].skin
$2 = {name = "***r_notexture***", '\000' <repeats 46 times>, type = it_effect,
  width = 8, height = 8, upload_width = 8, upload_height = 8,
  texturechain = 0x0, texnum = 9, has_alpha = qtrue, material = {flags = 0,
    time = 0, bump = 0, parallax = 0, hardness = 0, specular = 0,
    glowscale = 0, stages = 0x0, num_stages = 0}, normalmap = 0x0,
  glowmap = 0x0, hashNext = 0x0, hashPrev = 0x0}
(gdb) p r_noTexture
$3 = (image_t *) 0xeb98520
Where does loader of skins place in?

Offline O01eg

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 73
    • View Profile
Re: Texture don't load.
« Reply #13 on: April 28, 2010, 09:38:20 pm »
Now I see it in ufo2map with next messages:
Code: [Select]
Couldn't load textures/tex_tech/comptex002
Couldn't load textures/tex_furniture/seat001
Couldn't load textures/tex_material/c_black
Couldn't load textures/tex_furniture/table002

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: Texture don't load.
« Reply #14 on: April 29, 2010, 06:34:23 am »
this must be related to your sdl_image version