project-navigation
Personal tools

Author Topic: Can't start mission  (Read 3628 times)

Offline Mr. Gland

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Can't start mission
« on: February 10, 2010, 04:19:20 pm »
Well, Hello :)

I downloaded version from:
Code: [Select]
https://ufoai.svn.sourceforge.net/svnroot/ufoai/ufoai/trunk
Last Changed Author: geever
Last Changed Rev: 28524
Last Changed Date: 2010-02-10 13:42:24

Next, i compiled it and started the game. When i try to start mission (with crashed UFO), game crashes to geoscape.

Code: [Select]
Starting the game...
Glandrus has joined team 1
music change to dawn (from van_geoscape)
music change to PsymongR4 (from dawn)
(player 0) It's team 1's round
Glandrus has taken control over team 1.
number | entnum | type | inuse | invis | pnum | team | size |  HP | state | level | model/ptl
#    0 | #    3 |    2 |     1 |     0 |    0 |    1 |    1 |   0 |     0 |     0 | models/soldiers/male/body.md2
********************
ERROR: LE_NotFoundError: Could not get LE with entnum 3 (src/client/battlescape/events/event/actor/e_event_actorstatechange.c:41)

********************
Shutdown server: Server crashed.

But auto-mode works fine.
I'm new to the forum and i see this game at first time. I just want to try it, but i can't.
Tell me, please, how can i fix this problem? Or maybe, can you help me?

Excuse me, if i post this message in wrong place or did something incorrect. Explain, please, what have i to do to make things right.

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2555
    • View Profile
Re: Can't start mission
« Reply #1 on: February 10, 2010, 05:39:55 pm »
Please retry with r28525.

-geever

Offline rimo

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Can't start mission
« Reply #2 on: February 10, 2010, 06:43:41 pm »
Hi,
I have a similar error. After reading this post I updated to revision 28525.
But still got same error when starting a mission.
Code: [Select]
URL: https://ufoai.svn.sourceforge.net/svnroot/ufoai/ufoai/trunk
Revision: 28525
Letzter Autor: geever
Last Update: 2010-02-10 17:40:17 +0100 (Mi, 10. Feb 2010)


Error message:
Code: [Select]
load material file: 'materials/oriental.mat'
Starting the game...
rimo has joined team 1
music change to ufo1 (from van_geoscape)
music change to MarineBacktheAttack (from ufo1)
(player 0) It's team 1's round
rimo has taken control over team 1.
number | entnum | type | inuse | invis | pnum | team | size |  HP | state | level | model/ptl
#    0 | #    1 |    2 |     1 |     0 |    0 |    1 |    1 |   0 |     0 |     0 | models/soldiers/femalelight/body.md2
********************
ERROR: LE_NotFoundError: Could not get LE with entnum 1 (src/client/battlescape/events/event/actor/e_event_actorstatechange.c:41)


-rimo

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: Can't start mission
« Reply #3 on: February 10, 2010, 09:51:18 pm »
should be fixed in latest trunk

Offline Mr. Gland

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Can't start mission
« Reply #4 on: February 10, 2010, 10:06:29 pm »
Please retry with r28525.

-geever

Thanks a lot. :)
I have downloaded r28525 and recompiled it.

Problem is no more. Mission wasn't crash. All seems to be alright. oO

Offline Mr. Gland

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Can't start mission
« Reply #5 on: February 11, 2010, 12:53:13 am »
Oopsh, sorry. I was wrong. Problem is still exist, but not with every UFO, just with some of them.

It's not like the same, as i can see:
Code: [Select]
ERROR: LE_NotFoundError: Could not get LE with entnum 26 (src/client/battlescape/events/e_time.c:146)
Anyway i can see the battlescape now :) And it's great. Hope, you, guys, can do something with this bug, because the game really deserves to be released. Sad because my knowledges in programming isn't so good and i can't help. So i believe in you. :P

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2555
    • View Profile
Re: Can't start mission
« Reply #6 on: February 11, 2010, 09:59:26 am »
Oopsh, sorry. I was wrong. Problem is still exist, but not with every UFO, just with some of them.

It's not like the same, as i can see:
Code: [Select]
ERROR: LE_NotFoundError: Could not get LE with entnum 26 (src/client/battlescape/events/e_time.c:146)

Are you still at r28525? There was another commit later that should fix this probem.

-geever

Offline Mr. Gland

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Can't start mission
« Reply #7 on: February 11, 2010, 01:40:05 pm »
Are you still at r28525? There was another commit later that should fix this probem.

-geever

I have used "svn up" and recompiled.
Code: [Select]
Revision: 28535

But problem is still here somehow. Error messages can be different in different cases.  It's one of them for example:
Code: [Select]
ERROR: LE_NotFoundError: Could not get LE with entnum 26 (src/client/battlescape/events/event/actor/e_event_actordie.c:49)
But all of them is LE_NotFoundError kind.

I don't know, is this bug actual or just my special problem? :(

I can try to find all possible kinds of error. Or upload save file somewhere. So if i can do anything what will be helpful, just say and i'll do it.

And excuse me for my english, please. Actually, it's not my strong side ^__^ Can you understand me completely? If my messages is not understandable, i'll make more efforts to translation next time.



Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: Can't start mission
« Reply #8 on: February 11, 2010, 08:07:05 pm »
when did that occur, please try to describe what exactly you did to get this.

Offline rimo

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Can't start mission
« Reply #9 on: February 12, 2010, 01:16:39 am »
Hi,

I updated today to R28545.

The error: LE_NotFoundError didn't occure anymore.

-rimo

Offline Mr. Gland

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Can't start mission
« Reply #10 on: February 12, 2010, 11:50:54 pm »
Crash was in two cases:
1)After map was loaded completely and my turn just started.
2)After my turn, during aliens first turn.

I have updated version and, yes, no more problem, (woo-hoo!). I have played some maps (in campaign and single battle). And I'v checked up a save file which always led to a crash. Didn't see anything wrong. Works fine.  :D

I want to say, thank you very much, guys.  ;D

Not just for solving this bug and your replies, thank you for your great work. UFO AI is the best x-com-style game, i think. I remember old times, when a lot of my time was eaten by classic x-com. And you made not just a game, you made the real time machine. You granted me (not just me, of course) a lost feelings from childhood. When computers was bigger and did not exist any Windows. ^__^

Thanks one more time for your attention. :)

Offline sinister

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Can't start mission
« Reply #11 on: February 19, 2010, 01:55:05 pm »
hi all
at revision 28632 when i try to begin combat game crushes to geoscape. i console:
ERROR: CM_AddMapTile: farm/f_craft_drop_firebird has wrong version number (77 should be 78)

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2555
    • View Profile
Re: Can't start mission
« Reply #12 on: February 19, 2010, 01:55:38 pm »
hi all
at revision 28632 when i try to begin combat game crushes to geoscape. i console:
ERROR: CM_AddMapTile: farm/f_craft_drop_firebird has wrong version number (77 should be 78)


You have to recompile all your maps.

-geever