project-navigation
Personal tools

Author Topic: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!  (Read 9297 times)

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!
« Reply #15 on: August 29, 2010, 03:59:08 pm »
What do I need to do to get you on my computer? (It's behind a NAT router; do I have to forward ports?)

no, nothing like that is needed for teamviewer - that's the clue about it. all i need is the number and the password - contact me via irc, icq or jabber to sync the access

Offline incognito_uk

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!
« Reply #16 on: September 28, 2010, 12:18:20 am »
Does anyone have any idea when the sound issue will be resolved?
I love this game but without the sound or music its just not as entertaining.

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!
« Reply #17 on: September 28, 2010, 08:12:52 am »
it's resolved with 2.4 - we are using the sdl frameworks now and the problems are history with these

Offline incognito_uk

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!
« Reply #18 on: September 30, 2010, 11:55:57 pm »
it's resolved with 2.4 - we are using the sdl frameworks now and the problems are history with these
Cool! Is 2.4 ready for download or do I have to sit tight for a bit longer?

Offline keybounce

  • Sergeant
  • *****
  • Posts: 330
    • View Profile
Re: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!
« Reply #19 on: October 02, 2010, 03:10:18 am »
Just a bit ...

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!
« Reply #20 on: October 02, 2010, 08:15:28 am »
i'm just merging the build system fixes into the 2.3 branch - i will try to create a new dmg this weekend to get some feedback about this issue. i hope to have this fixed then

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!
« Reply #21 on: October 02, 2010, 11:58:56 am »
ok, the stuff is in the 2.3 branch now - feedback would be nice.

Offline OldMan88

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!
« Reply #22 on: October 04, 2010, 06:53:58 am »
All the files available at Sourceforge still have the 2010 - 06 - 17 date tag... and I also tried redownloading the 2.3 dmg, with no luck on sound still (except for the into movie when I first opened the app), though I haven't tested the glass breaking for sound.

Have the changes only been added to the source, or not been properly merged? Or am I missing something?

I have an Intel i5 iMac and haven't downloaded any libs... under the impression I'm not supposed to need to download any.

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!
« Reply #23 on: October 04, 2010, 07:50:34 am »
the changes are of course only in the source and will be part of the official 2.3.1 release.

Offline falcn

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: [FIXED in macports trunk] SDL_mixer + OGG broken? Fix in macports!
« Reply #24 on: October 16, 2010, 07:57:54 am »
Just finished building 2.4-dev from trunk on a Mac Os X 10.6.4 (intel)
The sound is working fine (no sound in official stable 2.3)

The intro played at the first run is laggy as hell, 100% CPU, 1fps, distorted sound - both in stable and 2.4-dev.
It's playing fine (5% CPU usage) with any external player. You may consider chosing another playback method/library.

I've played 4 hours with no problems, but currently the game crashes for me at certain moment during the interceptor chase
Quote
B_UpdateStorageAndCapacity: current number of item 'rpg_ammo' is negative: reset to 0
B_UpdateStorageAndCapacity: current number of item 'rpg_ammo' is negative: reset to 0
B_UpdateStorageAndCapacity: current number of item 'rpg_ammo' is negative: reset to 0
Assertion failed: (entry), function LIST_GetNext, file src/common/list.c, line 230.
Abort trap
Maybe the old save from 2.3 is causing the problem, I'm trying to find out.