project-navigation
Personal tools

Author Topic: Game work but first mission wont start...  (Read 8609 times)

Offline hertz

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Game work but first mission wont start...
« on: September 18, 2009, 01:56:37 am »
Hi, maybe somoene have the same problem as me, the game start, i can do anything, but when the first mission happen, i reach the point and click enter and nothing happens... the game is stuck on the mission screen.

Any idea?

Thanks

Hertz

Offline Destructavator

  • Combination Multiple Specialty Developer
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 1908
  • Creater of Scorchcrafter, knows the zarakites...
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #1 on: September 18, 2009, 04:37:52 am »
Hello,

First off, what version of the game did you download and from where?  Or did you build it yourself from SVN?

Offline hertz

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #2 on: September 18, 2009, 05:41:11 am »
Hello,

First off, what version of the game did you download and from where?  Or did you build it yourself from SVN?

I have rev 26164, i download it from destructavator. But tonight i downloaded 26236rev and will see if it does the same thing. No build from myself. I did and upgrad of my video driver and whit the new version i hope it will be ok. If not i will tell you in a few min.

Thanks to you for taking an eye on my problem.

hertz



Still have the same trouble... i play a lot whit 2.2.1 and no problem, but since i've tried 2.2.3 the same things happen, i'm not able to enter the first mission. Whit video upgrad and new version im out of idea to make it work...
« Last Edit: September 18, 2009, 05:57:40 am by hertz »

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2560
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #3 on: September 18, 2009, 11:23:50 am »
I have rev 26164, i download it from destructavator. But tonight i downloaded 26236rev and will see if it does the same thing. No build from myself. I did and upgrad of my video driver and whit the new version i hope it will be ok. If not i will tell you in a few min.

Check ufoconsole.log. There should be a message about the error. (Map missing or so..)

-geever

Offline Senteth

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #4 on: September 18, 2009, 04:19:44 pm »
I'm having the same problem here. I'm running Vista x64, and I downloaded the ufoai-2.2-win32.exe package from Sourceforge. As with hertz, the game starts just fine and I can do anything I want right up until the first mission appears. Once my firebird arrives and I click the confirmation message about entering, the screen goes black except for the green cursor, and I can return to the geoscape at any time by pressing Esc.

Any help in solving this would be appreciated, as I've heard this game is pretty good.

(how do you get to the ufoconsole.log by the way?)

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2560
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #5 on: September 18, 2009, 05:10:21 pm »
Any help in solving this would be appreciated, as I've heard this game is pretty good.

(how do you get to the ufoconsole.log by the way?)

FAQ

-geever

Offline hertz

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #6 on: September 18, 2009, 06:50:37 pm »
FAQ

-geever

SV_AssembleMap: Sequential map assembly in 7 ms
CM_LoadMap: "-farm/f_ +craft_drop_firebird +wind +craft_ufo_harvester +field_c +field_a +barn_b +stables_a +farmhouse_a +silo +silo +filler_l_a +barn_a +filler_s +filler_l_a +filler_l_b +filler_m_b +filler_m_b +filler_m_b +filler_m_a" "-32 -24 0 -8 0 0 0 -32 0 -40 -8 0 8 0 0 -8 8 0 -40 24 0 -16 24 0 -8 -8 0 8 32 0 16 32 0 -40 -40 0 -8 -16 0 0 -40 0 -8 -40 0 -24 -40 0 -16 -40 0 -40 -24 0 24 -40 0"
Map:farm/f_craft_drop_firebird  Offset:(-32, -24, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(151, 143, 2)
Shifted wpMins:(96, 104, 0) wpMaxs:(119, 119, 2)
Tile bounds: (96, 104, 0) to (119, 119, 2)
Source bounds: (128, 128, 0) to (151, 143, 2)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_craft_drop_firebird in   0.0s
Map:farm/f_wind  Offset:(-8, 0, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(143, 135, 5)
Shifted wpMins:(120, 128, 0) wpMaxs:(135, 135, 5)
Tile bounds: (120, 128, 0) to (135, 135, 5)
Source bounds: (128, 128, 0) to (143, 135, 5)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_wind in   0.0s
Map:farm/f_craft_ufo_harvester  Offset:(0, -32, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(167, 159, 3)
Shifted wpMins:(128, 96, 0) wpMaxs:(167, 127, 3)
Tile bounds: (128, 96, 0) to (167, 127, 3)
Source bounds: (128, 128, 0) to (167, 159, 3)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_craft_ufo_harvester in   0.0s
Map:farm/f_field_c  Offset:(-40, -8, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(159, 159, 1)
Shifted wpMins:(88, 120, 0) wpMaxs:(119, 151, 1)
Tile bounds: (88, 120, 0) to (119, 151, 1)
Source bounds: (128, 128, 0) to (159, 159, 1)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_field_c in   1.0s
Map:farm/f_field_a  Offset:(8, 0, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(159, 159, 1)
Shifted wpMins:(136, 128, 0) wpMaxs:(167, 159, 1)
Tile bounds: (136, 128, 0) to (167, 159, 1)
Source bounds: (128, 128, 0) to (159, 159, 1)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_field_a in   0.0s
Map:farm/f_barn_b  Offset:(-8, 8, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(143, 143, 3)
Shifted wpMins:(120, 136, 0) wpMaxs:(135, 151, 3)
Tile bounds: (120, 136, 0) to (135, 151, 3)
Source bounds: (128, 128, 0) to (143, 143, 3)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_barn_b in   0.0s
Map:farm/f_stables_a  Offset:(-40, 24, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(151, 143, 2)
Shifted wpMins:(88, 152, 0) wpMaxs:(111, 167, 2)
Tile bounds: (88, 152, 0) to (111, 167, 2)
Source bounds: (128, 128, 0) to (151, 143, 2)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_stables_a in   0.0s
Map:farm/f_farmhouse_a  Offset:(-16, 24, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(151, 143, 3)
Shifted wpMins:(112, 152, 0) wpMaxs:(135, 167, 3)
Tile bounds: (112, 152, 0) to (135, 167, 3)
Source bounds: (128, 128, 0) to (151, 143, 3)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_farmhouse_a in   0.0s
Map:farm/f_silo  Offset:(-8, -8, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(135, 135, 2)
Shifted wpMins:(120, 120, 0) wpMaxs:(127, 127, 2)
Tile bounds: (120, 120, 0) to (127, 127, 2)
Source bounds: (128, 128, 0) to (135, 135, 2)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_silo in   0.0s
Map:farm/f_silo  Offset:(8, 32, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(135, 135, 2)
Shifted wpMins:(136, 160, 0) wpMaxs:(143, 167, 2)
Tile bounds: (136, 160, 0) to (143, 167, 2)
Source bounds: (128, 128, 0) to (135, 135, 2)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_silo in   0.0s
Map:farm/f_fille

This is the ufoconsole.log i had about the map after the game stuck.

« Last Edit: September 20, 2009, 05:27:42 pm by hertz »

Offline Senteth

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #7 on: September 18, 2009, 09:39:53 pm »
FAQ

-geever
Thanks! Let's compare notes, shall we?



----- network initialization -------
libcurl/7.16.4 zlib/1.2.2 initialized.

------ server initialization -------

----- console initialization -------
Console initialized.

------- video initialization -------
SDL version: 1.2.11
I: desktop depth: 32bpp
I: setting mode 6: 1024x768 (fullscreen: yes)
I: got 8 bits of stencil
I: got 24 bits of depth buffer
I: got double buffer
I: got 8 bits for red
I: got 8 bits for green
I: got 8 bits for blue
GL_VENDOR: NVIDIA Corporation
GL_RENDERER: GeForce 9800 GTX/9800 GTX+/PCI/SSE2
GL_VERSION: 2.1.2
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_color_buffer_float GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_fragment_program GL_ARB_fragment_program_shadow GL_ARB_fragment_shader GL_ARB_half_float_pixel GL_ARB_imaging GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_ARB_pixel_buffer_object GL_ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_shadow GL_ARB_shader_objects GL_ARB_shading_language_100 GL_ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_cube_map GL_ARB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_float GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_buffer_object GL_ARB_vertex_program GL_ARB_vertex_shader GL_ARB_window_pos GL_ATI_draw_buffers GL_ATI_texture_float GL_ATI_texture_mirror_once GL_S3_s3tc GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_blend_subtract GL_EXT_compiled_vertex_array GL_EXT_Cg_shader GL_EXT_bindable_uniform GL_EXT_depth_bounds_test GL_EXT_draw_buffers2 GL_EXT_draw_instanced GL_EXT_draw_range_elements GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_blit GL_EXT_framebuffer_multisample GL_EXT_framebuffer_object GL_EXTX_framebuffer_mixed_formats GL_EXT_framebuffer_sRGB GL_EXT_geometry_shader4 GL_EXT_gpu_program_parameters GL_EXT_gpu_shader4 GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT_packed_depth_stencil GL_EXT_packed_float GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_pixel_buffer_object GL_EXT_point_parameters GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_stencil_two_side GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture3D GL_EXT_texture_array GL_EXT_texture_buffer_object GL_EXT_texture_compression_latc GL_EXT_texture_compression_rgtc GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_EXT_texture_cube_map GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_texture_env_dot3 GL_EXT_texture_filter_anisotropic GL_EXT_texture_integer GL_EXT_texture_lod GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_texture_mirror_clamp GL_EXT_texture_object GL_EXT_texture_sRGB GL_EXT_texture_shared_exponent GL_EXT_timer_query GL_EXT_vertex_array GL_IBM_rasterpos_clip GL_IBM_texture_mirrored_repeat GL_KTX_buffer_region GL_NV_blend_square GL_NV_copy_depth_to_color GL_NV_depth_buffer_float GL_NV_conditional_render GL_NV_depth_clamp GL_NV_fence GL_NV_float_buffer GL_NV_fog_distance GL_NV_fragment_program GL_NV_fragment_program_option GL_NV_fragment_program2 GL_NV_framebuffer_multisample_coverage GL_NV_geometry_shader4 GL_NV_gpu_program4 GL_NV_half_float GL_NV_light_max_exponent GL_NV_multisample_coverage GL_NV_multisample_filter_hint GL_NV_occlusion_query GL_NV_packed_depth_stencil GL_NV_parameter_buffer_object GL_NV_pixel_data_range GL_NV_point_sprite GL_NV_primitive_restart GL_NV_register_combiners GL_NV_register_combiners2 GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_compression_vtc GL_NV_texture_env_combine4 GL_NV_texture_expand_normal GL_NV_texture_rectangle GL_NV_texture_shader GL_NV_texture_shader2 GL_NV_texture_shader3 GL_NV_transform_feedback GL_NV_vertex_array_range GL_NV_vertex_array_range2 GL_NV_vertex_program GL_NV_vertex_program1_1 GL_NV_vertex_program2 GL_NV_vertex_program2_option GL_NV_vertex_program3 GL_NVX_conditional_render GL_SGIS_generate_mipmap GL_SGIS_texture_lod GL_SGIX_depth_texture GL_SGIX_shadow GL_SUN_slice_accum GL_WIN_swap_hint WGL_EXT_swap_control
ignoring GL_EXT_LockArrays
using GL_ARB_multitexture
using GL_EXT_texture_env_combine
GL_SGIS_multitexture not found
using GL_ARB_texture_compression
using GL_EXT_texture_filter_anisotropic [16 max] [ 1 selected]
using GL_EXT_texture_lod_bias
using GL_EXT_stencil_wrap
using GL_EXT_fog_coord
GL_ATI_separate_stencil not found
using GL_EXT_stencil_two_side
max texture size: detected 8192
but using 2048 as requested
SDL_ttf version 2.0.7 - we need at least 2.0.7

------- sound initialization -------
not initializing.

--- save subsystem initialization --
added size subsystem (check ff)
added base subsystem (check 0)
added campaign subsystem (check 1)
added hospital subsystem (check 2)
added market subsystem (check 3)
added research subsystem (check 4)
added employee subsystem (check 5)
added aliencont subsystem (check 6)
added production subsystem (check 7)
added aircraft subsystem (check 8)
added messagesystem subsystem (check 9)
added stats subsystem (check a)
added nations subsystem (check b)
added transfer subsystem (check c)

----------- parse scripts ----------
Shared Client/Server Info loaded
... 94 items parsed
... 31 damage types parsed
... 52 map definitions parsed
... 25 equipment definitions parsed
... 10 inventory definitions parsed
... 22 team definitions parsed
CL_LanguageInit()... language settings are stored in configuration: en
123 static models loaded
====== UFO Initialized ======

Priority changed to HIGH
Found 4 processors
Only use the first core
Switch grab input off
Restarting sound

------- sound initialization -------
SDL_mixer version: 1.2.8
...audio rate: 44100
...audio channels: 2
...driver: 'dsound'
S_Music_Start: Playing music: 'music/PsymongN3'
Changing to Singleplayer
Global data loaded - size 5204572 bytes
...techs: 165
...buildings: 21
...ranks: 16
...nations: 8

Changing to Singleplayer
Activate stage intro
Sanity check for script data
...buildings ok
...tech ok
...aircraft ok
...menu ok
Changing to Singleplayer
S_Music_Start: Playing music: 'music/van_geoscape'
R_FindImage: Can't find models/geoscape//base (models/geoscape//base)
Save 'slotquick'
...subsystem 'size' - saved 101 bytes
...subsystem 'base' - saved 13067 bytes
...subsystem 'campaign' - saved 330 bytes
...subsystem 'hospital' - saved 0 bytes
...subsystem 'market' - saved 2899 bytes
...subsystem 'research' - saved 7882 bytes
...subsystem 'employee' - saved 13153 bytes
...subsystem 'aliencont' - saved 0 bytes
...subsystem 'production' - saved 8 bytes
...subsystem 'aircraft' - saved 353 bytes
...subsystem 'messagesystem' - saved 799 bytes
...subsystem 'stats' - saved 28 bytes
...subsystem 'nations' - saved 1248 bytes
...subsystem 'transfer' - saved 86400 bytes
Campaign 'QuickSave' saved.
Can't find maps/oriental.ump
S_Music_Start: Playing music: 'music/van_mission'
I: setting mode 6: 1024x768 (fullscreen: no)
R_InitGraphics: Could not set to fullscreen mode

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2560
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #8 on: September 19, 2009, 04:53:34 am »
Hey Guys! It's quite bad merging two problems in the same topic at the same time. I've almost blamed hertz for not producing the same log... Anyway I'll try to handle them this way right now.

So, for the latter (Senteth) the relevant part was:
Code: [Select]
Can't find maps/oriental.ump

What means you don't have (all) the map(descriptor)s you need.

-geever

Offline hertz

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #9 on: September 19, 2009, 05:46:33 am »
Hey Guys! It's quite bad merging two problems in the same topic at the same time. I've almost blamed hertz for not producing the same log... Anyway I'll try to handle them this way right now.

So, for the latter (Senteth) the relevant part was:
Code: [Select]
Can't find maps/oriental.ump

What means you don't have (all) the map(descriptor)s you need.

-geever

sorry geever, my goal was not to confuse you whit this... i hope you will accept my apologise..

Offline Senteth

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #10 on: September 19, 2009, 03:14:00 pm »
Sorry! I thought it was the same problem hertz was having since they sounded identical at first. I just posted here because most of the time people get irritated if you go posting multiple threads about the same topic.

That said, is there a place I can get the map descriptors without having to download the whole 385mb package again? (and where would I put them if I did get them?)

[Edit:] I tried uninstalling and reinstalling the package again, and now the map loads just fine.
« Last Edit: September 19, 2009, 03:27:19 pm by Senteth »

Offline hertz

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #11 on: September 20, 2009, 05:30:58 pm »
SV_AssembleMap: Sequential map assembly in 7 ms
CM_LoadMap: "-farm/f_ +craft_drop_firebird +wind +craft_ufo_harvester +field_c +field_a +barn_b +stables_a +farmhouse_a +silo +silo +filler_l_a +barn_a +filler_s +filler_l_a +filler_l_b +filler_m_b +filler_m_b +filler_m_b +filler_m_a" "-32 -24 0 -8 0 0 0 -32 0 -40 -8 0 8 0 0 -8 8 0 -40 24 0 -16 24 0 -8 -8 0 8 32 0 16 32 0 -40 -40 0 -8 -16 0 0 -40 0 -8 -40 0 -24 -40 0 -16 -40 0 -40 -24 0 24 -40 0"
Map:farm/f_craft_drop_firebird  Offset:(-32, -24, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(151, 143, 2)
Shifted wpMins:(96, 104, 0) wpMaxs:(119, 119, 2)
Tile bounds: (96, 104, 0) to (119, 119, 2)
Source bounds: (128, 128, 0) to (151, 143, 2)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_craft_drop_firebird in   0.0s
Map:farm/f_wind  Offset:(-8, 0, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(143, 135, 5)
Shifted wpMins:(120, 128, 0) wpMaxs:(135, 135, 5)
Tile bounds: (120, 128, 0) to (135, 135, 5)
Source bounds: (128, 128, 0) to (143, 135, 5)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_wind in   0.0s
Map:farm/f_craft_ufo_harvester  Offset:(0, -32, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(167, 159, 3)
Shifted wpMins:(128, 96, 0) wpMaxs:(167, 127, 3)
Tile bounds: (128, 96, 0) to (167, 127, 3)
Source bounds: (128, 128, 0) to (167, 159, 3)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_craft_ufo_harvester in   0.0s
Map:farm/f_field_c  Offset:(-40, -8, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(159, 159, 1)
Shifted wpMins:(88, 120, 0) wpMaxs:(119, 151, 1)
Tile bounds: (88, 120, 0) to (119, 151, 1)
Source bounds: (128, 128, 0) to (159, 159, 1)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_field_c in   1.0s
Map:farm/f_field_a  Offset:(8, 0, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(159, 159, 1)
Shifted wpMins:(136, 128, 0) wpMaxs:(167, 159, 1)
Tile bounds: (136, 128, 0) to (167, 159, 1)
Source bounds: (128, 128, 0) to (159, 159, 1)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_field_a in   0.0s
Map:farm/f_barn_b  Offset:(-8, 8, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(143, 143, 3)
Shifted wpMins:(120, 136, 0) wpMaxs:(135, 151, 3)
Tile bounds: (120, 136, 0) to (135, 151, 3)
Source bounds: (128, 128, 0) to (143, 143, 3)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_barn_b in   0.0s
Map:farm/f_stables_a  Offset:(-40, 24, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(151, 143, 2)
Shifted wpMins:(88, 152, 0) wpMaxs:(111, 167, 2)
Tile bounds: (88, 152, 0) to (111, 167, 2)
Source bounds: (128, 128, 0) to (151, 143, 2)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_stables_a in   0.0s
Map:farm/f_farmhouse_a  Offset:(-16, 24, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(151, 143, 3)
Shifted wpMins:(112, 152, 0) wpMaxs:(135, 167, 3)
Tile bounds: (112, 152, 0) to (135, 167, 3)
Source bounds: (128, 128, 0) to (151, 143, 3)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_farmhouse_a in   0.0s
Map:farm/f_silo  Offset:(-8, -8, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(135, 135, 2)
Shifted wpMins:(120, 120, 0) wpMaxs:(127, 127, 2)
Tile bounds: (120, 120, 0) to (127, 127, 2)
Source bounds: (128, 128, 0) to (135, 135, 2)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_silo in   0.0s
Map:farm/f_silo  Offset:(8, 32, 0)
wpMins:(128, 128, 0) wpMaxs:(135, 135, 2)
Shifted wpMins:(136, 160, 0) wpMaxs:(143, 167, 2)
Tile bounds: (136, 160, 0) to (143, 167, 2)
Source bounds: (128, 128, 0) to (135, 135, 2)
Done copying data.
Loaded routing for tile farm/f_silo in   0.0s
Map:farm/f_fille

This is the ufoconsole.log i had about the map after the game stuck.



All my maps log stop at the same place, stop writing at line 71 and the game not responding anymore, i have to stop the game from windows end program.

Offline hertz

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #12 on: September 25, 2009, 04:36:55 am »
So after 188 readers, still no solution... i'm missing this good game a lot...

Offline Mattn

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4831
  • https://github.com/mgerhardy/vengi
    • View Profile
    • Vengi Voxel Tools
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #13 on: September 25, 2009, 08:44:15 am »
start it in a debugger and see where it loops - that's the only way to help us to provide a fix for your problem. if you have questions, join our irc channel and you will get help on debugging the game - there is also a wiki article about debugging it.

Offline Destructavator

  • Combination Multiple Specialty Developer
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 1908
  • Creater of Scorchcrafter, knows the zarakites...
    • View Profile
Re: Game work but first mission wont start...
« Reply #14 on: September 26, 2009, 06:12:06 am »
I'll be uploading a new installer tonight - I don't know if that would fix your issue or not, although if you want to stay the most up-to-date it would be best to learn to compile from SVN (detailed in the wiki).