project-navigation
Personal tools

Author Topic: r24137 corrupted GUI graphics  (Read 2738 times)

Offline Destructavator

  • Combination Multiple Specialty Developer
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 1908
  • Creater of Scorchcrafter, knows the zarakites...
    • View Profile
r24137 corrupted GUI graphics
« on: April 22, 2009, 03:03:05 pm »
I tried adjusting the settings for GSL Shaders and lighting, but I got this bug every time I started a mission on the battlescape, the GUI graphics going haywire.  No other settings under "video" seemed to work.

Dell XPS laptop, M1530 series
Windows XP Home (on this partition, I actually multiboot the thing...), SP3 with all updates for OS and drivers
Intel Duo Core T8300 2.4 Ghz, 4GB of RAM
NVIDIA GeForce 8400M GS Video

Previous revisions didn't do this, although I'm not sure when this started as I don't compile and test every single revision.

This was from SVN, BTW, with fully re-built maps and everything.

I'll try re-booting to one of the other operating systems and see if the bug still happens...


Edit: Crap, the screenshots were too large to be attached to the post, hang on a few minutes...

Edit (2): Sorry, I had two numbers in the revision switched by accident, it's the most recent one, I just fixed the post topic.

[attachment deleted by admin]
« Last Edit: April 22, 2009, 03:12:14 pm by Destructavator »

Offline BTAxis

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *******
  • Posts: 2607
    • View Profile
Re: r24137 corrupted GUI graphics
« Reply #1 on: April 22, 2009, 03:17:27 pm »
Any reason why you felt you had to take a photograph of your screen, as opposed to, you know, taking a screenshot?

Offline Destructavator

  • Combination Multiple Specialty Developer
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 1908
  • Creater of Scorchcrafter, knows the zarakites...
    • View Profile
Re: r24137 corrupted GUI graphics
« Reply #2 on: April 22, 2009, 03:20:20 pm »
OK, when rebooting to Vista HP 32-bit the problem only happens sometimes, as opposed to all the time with XP.

P.S. - I've been up over 36 hours or so straight, so I'm a little bit fried right now and apologize if I post anything stupid, nonsensical, or otherwise type as if I had metal in my microwave...

Quote
Any reason why you felt you had to take a photograph of your screen, as opposed to, you know, taking a screenshot?

Probably because I forgot the bound key to do it, I couldn't pull it up with the graphics not working, and because of the note I just mentioned above...  (sorry!)   :P
« Last Edit: April 22, 2009, 03:23:08 pm by Destructavator »

Offline bayo

  • Professional loser
  • Project Coder
  • Captain
  • ***
  • Posts: 733
    • View Profile
Re: r24137 corrupted GUI graphics
« Reply #3 on: April 22, 2009, 06:16:28 pm »
GUI is half transparent? maybe geever have something like that sometime. But i dont know the problem.

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2552
    • View Profile
Re: r24137 corrupted GUI graphics
« Reply #4 on: April 22, 2009, 07:45:20 pm »
Start missions with map command caused half transparent gui for me. (That was the way to reproduce it.)

-geever

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: r24137 corrupted GUI graphics
« Reply #5 on: April 28, 2009, 07:52:32 am »
maybe some color state leak - blending is now activated during the whole 2d rendering process

Offline bayo

  • Professional loser
  • Project Coder
  • Captain
  • ***
  • Posts: 733
    • View Profile
Re: r24137 corrupted GUI graphics
« Reply #6 on: April 28, 2009, 12:32:50 pm »
Can it be a problem with stats of glBlendFunc? Then we should set the value we want went we start rendering the GUI.
Is there different custom of glBlendFunc when we rendering the map?

I mean if the blending is now every time activated, it will not change the result in this case. Another thing, can it be an old shader?

Offline Destructavator

  • Combination Multiple Specialty Developer
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 1908
  • Creater of Scorchcrafter, knows the zarakites...
    • View Profile
Re: r24137 corrupted GUI graphics
« Reply #7 on: April 28, 2009, 01:04:32 pm »
I'll try updating from SVN the copy on that machine and see if the problem is still there - it may have been fixed by now.