project-navigation
Personal tools

Author Topic: Could not find tile!  (Read 5891 times)

Offline tne

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Could not find tile!
« on: August 03, 2008, 09:38:43 pm »
Gentoo, compile from source, latest svn dev. trunk

I get the following before starting mission

I made
./configure
./make
./make maps
./make pk3
./ufo

everything seems ok until:

------- Loading game.so -------
LoadLibrary (./base/game.so)
==== InitGame ====
********************
ERROR: Could not find tile: '+craft_crash_fighter'
********************
==== ShutdownGame ====

Suggestions?

Offline BTAxis

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *******
  • Posts: 2607
    • View Profile
Re: Could not find tile!
« Reply #1 on: August 04, 2008, 02:25:52 pm »
Looks like the game tried to load up a tileset that didn't have a crashed fighter.

Offline Mattn

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4831
  • https://github.com/mgerhardy/vengi
    • View Profile
    • Vengi Voxel Tools
Re: Could not find tile!
« Reply #2 on: August 04, 2008, 08:10:41 pm »
i've added some more details to the error output, if you ever get this error again, please repost the log

Offline tne

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Could not find tile!
« Reply #3 on: August 05, 2008, 11:25:19 am »
Ok I will svn up, and try to see debug output for next shoted ufo later on.

Offline tne

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Could not find tile!
« Reply #4 on: August 13, 2008, 06:28:11 pm »
A UFO landed near italy, farm mission. And The map doesn't load and the firebird stays over target.
Auto-resolve is the only way to solve the mission

Code: [Select]
********************
ERROR: Could not find tile: '+craft_crash_fighter' in assembly 'small' (maps/farm.ump)
********************
==== ShutdownGame ====
music change to van_geoscape (from karlmacklin_geoscape)
music change to karlmacklin_geoscape (from van_geoscape)

Offline BTAxis

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *******
  • Posts: 2607
    • View Profile
Re: Could not find tile!
« Reply #5 on: August 13, 2008, 06:49:41 pm »
Update to the latest revision.

Offline tne

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Could not find tile!
« Reply #6 on: August 13, 2008, 07:01:59 pm »
At 18371 rev.

Offline BTAxis

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *******
  • Posts: 2607
    • View Profile
Re: Could not find tile!
« Reply #7 on: August 13, 2008, 07:30:06 pm »
Strange. Farm shouldn't be valid for crashed UFOs anymore.

Hmm. Did you do a crashed mission before you got this error? Possibly the cvar isn't being reset properly.

Offline Mattn

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4831
  • https://github.com/mgerhardy/vengi
    • View Profile
    • Vengi Voxel Tools
Re: Could not find tile!
« Reply #8 on: August 13, 2008, 08:59:46 pm »
i would have been very surprised if the commented out (and now removed) ufo definitions from maps.ufo would hve been the problem. If comments are not working with the parser we would have a lot more problems ;)

Offline geever

  • Project Coder
  • PHALANX Commander
  • ***
  • Posts: 2561
    • View Profile
Re: Could not find tile!
« Reply #9 on: August 13, 2008, 09:11:56 pm »
Should be fixed in r18373.

-geever

Offline tne

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Could not find tile!
« Reply #10 on: August 15, 2008, 04:34:03 pm »
Seems solved. Now I usually get this error, especially when starting 2nd mission (even with savegame)


ufo: src/client/cl_parse.c:622: CL_StartingGameDone: Assertion `chr' failed.
Wrote keys.cfg
Error: Received signal 6.

It already happened quite a few times before.
Quick question: UGV are implemented for tactical mis.?