project-navigation
Personal tools

Author Topic: Grey shapes and no landscape  (Read 4441 times)

jargonjargon

  • Guest
Grey shapes and no landscape
« on: April 30, 2008, 04:21:43 pm »
Hi

I'm using a 1,3 ghz cpu with 248 SDRAM and Windows XP (Acer Travelmate 220). Gothic 1 and Diablo 2 were running fine, so up to now i don't see any hardwareproblems. 
I downloaded from chip.de, installation ok. Running problems in window mode, so i turned to normal mode.
Opens, Mouse slow, but worse: Grey shapes of the earth and units, ships, etc.
As I don't understand any programmers slang, i would be glad, if you could offer me a simple dummy-proof solution. Drivers are all actualized.

Mav

  • Guest
Re: Grey shapes and no landscape
« Reply #1 on: May 01, 2008, 10:27:40 pm »
Hej,

First: A huge complement to all you did that amazing work of bringing back to life the fantastic old UFO series!!!

Grey shapes: I experience the same problem: T23, 866MHZ, 256RAM + 16GB S3 Graphic,

I now, the Laptop is quite to weak for the game, but the game works fine, anyway!!! (Except, there are only grey people and maps in version 2.2.)

There is not such a problem when playing version 2.1. . Then the real colours are back but unfortunately the game is not so advanced.

So could you please help us? Or what did you change in version 2.2., so that we don

Offline blondandy

  • Sergeant
  • *****
  • Posts: 391
    • View Profile
Re: Grey shapes and no landscape
« Reply #2 on: May 03, 2008, 10:13:14 am »
try 2.2.1

Mav

  • Guest
Re: Grey shapes and no landscape
« Reply #3 on: May 04, 2008, 04:45:53 pm »
try 2.2.1

I tried version 2.2.1., too. Unfortunately it did not work either  :'(

madwand

  • Guest
Re: Grey shapes and no landscape
« Reply #4 on: May 07, 2008, 06:15:34 am »
Same situation on duron1100/256mb/8mb savage4. Some of figures and objects are shapes, not all off them. In both tactical and strategical modes.
Looks like a great game.  :)

Mav

  • Guest
Re: Grey shapes and no landscape
« Reply #5 on: May 09, 2008, 05:21:03 pm »
Maybe it is because of the Savage graphic card. Like you saw, my S3 (Savage3) makes the same type of trouble.
« Last Edit: May 09, 2008, 05:23:48 pm by Mav »

Mav

  • Guest
Re: Grey shapes and no landscape
« Reply #6 on: May 11, 2008, 12:00:21 am »
Attached comes the AI Console report. My OpenGL version is supposed to be too small (last row: OpenGL Version 1.1 2.60.115 is less than 1.2.1). I guess that is the problem, or?

Does anyone know how to upgrade the OpenGL version, if it is possible? I tried to actualise the Video and Monitor drivers but it did not work so far.

Thanks in advanced!!!
Mav


---- filesystem initialization -----
Adding game dir: ./base
Added packfile ./base/0base.pk3 (4 files)
Added packfile ./base/0maps.pk3 (277 files)
Added packfile ./base/0materials.pk3 (7 files)
Added packfile ./base/0media.pk3 (11 files)
Added packfile ./base/0models.pk3 (1351 files)
Added packfile ./base/0music.pk3 (37 files)
Added packfile ./base/0pics.pk3 (1790 files)
Added packfile ./base/0snd.pk3 (169 files)
Added packfile ./base/0ufos.pk3 (74 files)
Added packfile ./base/0videos.pk3 (3 files)
using C:\Dokumente und Einstellungen\Administrator\Anwendungsdaten\UFOAI/2.3-dev/base for writing
Adding game dir: C:\Dokumente und Einstellungen\Administrator\Anwendungsdaten\UFOAI/2.3-dev/base
execing default.cfg
couldn't exec config.cfg
execing keys.cfg

----- network initialization -------
libcurl/7.16.4 zlib/1.2.2 initialized.

------ server initialization -------

----- console initialization -------
loaded console history commands: 0
Console initialized.

------- video initialization -------
SDL version: 1.2.11
I: desktop depth: 32bpp
I: video memory: 0
I: video driver: windib
I: setting mode 6: 1024x768 (fullscreen: yes)
I: set swap control to 0
I: got 8 bits of stencil
I: got 24 bits of depth buffer
I: got double buffer
I: got 8 bits for red
I: got 8 bits for green
I: got 8 bits for blue
I: got 0 bits for alpha
I: got 1 multisample buffers
GL_VENDOR: S3 Graphics, Incorporated
GL_RENDERER: SuperSavage
GL_VERSION: 1.1 2.60.115
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_multitexture GL_ARB_texture_compression GL_EXT_texture_compression_s3tc GL_ARB_texture_env_combine GL_EXT_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_add GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_compiled_vertex_array GL_EXT_fog_coord GL_EXT_packed_pixels GL_EXT_point_parameters GL_EXT_paletted_texture GL_EXT_separate_specular_color GL_EXT_shared_texture_palette GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_texture_env_add GL_EXT_texture_lod_bias GL_EXT_vertex_array GL_KTX_buffer_region GL_S3_s3tc GL_SGIS_multitexture GL_WIN_swap_hint
OpenGL Version 1.1 2.60.115 is less than 1.2.1

Shutdown

madwand

  • Guest
Re: Grey shapes and no landscape
« Reply #7 on: May 11, 2008, 12:58:04 am »
Is there any way to move into 16 bit mode?
In console, I've tried

r_bitdepth 16
r_colordepth 4
vid_restart

but it stays in 24 bit.
System - debian testing.
« Last Edit: May 11, 2008, 12:59:57 am by madwand »