project-navigation
Personal tools

Author Topic: 2.2 startup error  (Read 2913 times)

Offline Redtide

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 34
    • View Profile
2.2 startup error
« on: February 10, 2008, 03:26:55 am »
I have been playing this game for a while and have played 2.2 several times. Today I started it up and got this in the initial box:

---- filesystem initialization -----
Adding game dir: ./base
Added packfile ./base/0base.pk3 (4 files)
Added packfile ./base/0maps.pk3 (461 files)
Added packfile ./base/0media.pk3 (8 files)
Added packfile ./base/0models.pk3 (1231 files)
Added packfile ./base/0music.pk3 (35 files)
Added packfile ./base/0pics.pk3 (1577 files)
Added packfile ./base/0snd.pk3 (131 files)
Added packfile ./base/0ufos.pk3 (73 files)
using C:\Documents and Settings\Joel\Application Data\UFOAI/2.2/base for writing
Adding game dir: C:\Documents and Settings\Joel\Application Data\UFOAI/2.2/base
execing default.cfg
execing config.cfg
execing keys.cfg

----- network initialization -------
libcurl/7.16.4 zlib/1.2.2 initialized.

------ server initialization -------

----- console initialization -------
Console initialized.

------- video initialization -------
SDL version: 1.2.11
I: desktop depth: 32bpp
I: setting mode 21: 1440x900 (fullscreen: yes)
I: got 8 bits of stencil
I: got 32 bits of depth buffer
I: got double buffer
I: got 8 bits for red
I: got 8 bits for green
I: got 8 bits for blue
GL_VENDOR: Microsoft Corporation
GL_RENDERER: GDI Generic
GL_VERSION: 1.1.0
GL_EXTENSIONS: GL_WIN_swap_hint GL_EXT_bgra GL_EXT_paletted_texture
No hardware acceleration detected

Shutdown


I have played this game before on this computer and the only change I made since last time is I updated my video driver. Do I need to reinstall the game or is my situation hopeless as long as I have the current video driver?

Offline onyhow

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: 2.2 startup error
« Reply #1 on: February 10, 2008, 08:05:20 am »
Someone already posted about it here... http://ufoai.ninex.info/forum/index.php?topic=2040.0 ...

And I think we're pretty hopeless right now...

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: 2.2 startup error
« Reply #2 on: February 10, 2008, 08:55:32 am »
more info please - what is your graphic card? ati? then install an older driver version - the latest version are buggy - search the forum for more information.

Offline Redtide

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 34
    • View Profile
Re: 2.2 startup error
« Reply #3 on: February 11, 2008, 02:24:00 am »
Well if you want more information... I have a ATI radeon x1950 pro and have 8.1 driver installed.

Starship_Yard

  • Guest
Re: 2.2 startup error
« Reply #4 on: February 19, 2008, 05:25:17 am »
Same problem, ATI 8.1 drivers, Radeon X550 video card.  Second computer with a slightly older ATI Radeon card and same.  Other applications recognize the ATI OpenGL without any problems.

Will reinstall the older driver as suggested.

Brett