project-navigation
Personal tools

Author Topic: Error when loading new self made map  (Read 3339 times)

Offline mattheus

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 59
    • View Profile
Error when loading new self made map
« on: February 02, 2008, 03:37:17 pm »
Hi!

I tried to make new map and after compiling it when I'm running it from game (console: devmap mapname) game starts to load map, but drops back to Geoscape with such error:
"Game Error: G_ClientTeamInfo: unknown fieldSize for edict (0)"

What can I do to fix this?

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: Error when loading new self made map
« Reply #1 on: February 02, 2008, 09:15:07 pm »
do you have a team assembled? a base set up? please attach the map source file, then we can test this, too

i can't reproduce the problem here with any other map (can you - e.g. with farm08d?)

Offline mattheus

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 59
    • View Profile
Re: Error when loading new self made map
« Reply #2 on: February 03, 2008, 02:49:17 am »
I was not aware that team should be assembled, but base was (automatically) set up. Now I checked with team assembled too (click to assign soldiers in dropship screen) and still problem persists. This is in moment just a simple map of what should be center part of cargo ship, such ship could probably be even assembled from map parts? So it has only huge loading area and stairs. I started some small maps and in beginning they are shown in game but after adding levels (which is essential in building ship) they start to give aforementioned error.

[attachment deleted by admin]

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: Error when loading new self made map
« Reply #3 on: February 03, 2008, 11:07:20 am »
thanks - i will have a look at the map - one fast initial note is, that you should also align the actor starting points to the grid (not in z-direction, but at least in x and y direction)

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: Error when loading new self made map
« Reply #4 on: February 03, 2008, 11:59:06 am »
ok, i fixed the problem in the most recent svn version - thanks for reporting.

but keep in mind that you need info_human_start for singleplayer testing

Offline Mattn

  • CaveExpress
  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4830
  • www.caveproductions.org
    • View Profile
    • CaveExpress
Re: Error when loading new self made map
« Reply #5 on: February 03, 2008, 11:59:52 am »
and a sidenote - this was due to the fact that the map didn't have at least 8 human spawn points and a bug in G_ClientSkipActorInfo

Offline mattheus

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 59
    • View Profile
Re: Error when loading new self made map
« Reply #6 on: February 03, 2008, 04:08:34 pm »
Okay, thanks! I was not aware that exact number of spawn points was very needed. For testing in-work maps or map parts having fewer spawn points is good thing.

I was using downloaded 2.2 release package before (same error was on compiled version with Ubuntu AM64 month ago also). I'm now compiling maps on my old Barton 2500+ box with Ubuntu x86 because mapping tool (Radiant) has some trouble with 64 bit OS.