project-navigation
Personal tools

Author Topic: Trouble starting 2.2  (Read 50701 times)

EutopoS

  • Guest
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #15 on: January 18, 2008, 02:10:22 pm »
In 16 bit depth bug solved... But....Resuorces of CPU game used for 70-80% (Athlon 3800+) Its not good. Wait for fixes

What a pity :\ However creed that in the majority of the cases works.
Put depth of colors at 16 bit; once in game, from Options, put in full screen, and enjoy ^^

Sorry for my english... I have not never had the occasion, the possibility, to learn it o_O but I hope of to have been useful...
« Last Edit: January 18, 2008, 02:16:52 pm by Eutopos Veneto »

EutopoS

  • Guest
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #16 on: January 21, 2008, 06:57:35 pm »
Ehm... they are curious ^^ to someone is been useful? (put depth of colors at 16 bit). It was a problem of few persons or was much diffuse between who plays to UFO? since if it were diffused perhaps, ours guys ^^, they will try to resolve the problem in the next one release :|

Offline sandsnake

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #17 on: January 24, 2008, 06:04:19 am »
I've been having the same issue with these latest builds.  Rolling back to 7.9 with color set to 16bit fixed it.  However, if I click to set it to full screen, the game CTD's without remark or the slightest hesitation

*edit* Ok, altering the config file to +set vid_fullscreen 1 worked like a charm.
« Last Edit: January 24, 2008, 02:15:37 pm by sandsnake »

Stefan1200

  • Guest
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #18 on: January 24, 2008, 03:19:39 pm »
I have the same problem with UFO AI version 2.2 and ATI Catalyst 8.1. Using ATI Radeon X1650 Pro with Windows XP SP2.

Please fix this bug, I don't want to downgrade the ATI Catalyst because I need the current driver for another game.

Offline BTAxis

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *******
  • Posts: 2607
    • View Profile
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #19 on: January 24, 2008, 03:25:20 pm »
It's a bug in the driver, not in the game.

Offline Fixer

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #20 on: January 24, 2008, 11:05:45 pm »
Found a FIX :D

Short tutorial:

1. U need catalyst drivers installiation package <=7.9
2. Start it, and dont press any buttons and dont' install it (u just need some file that will be unpacked ;) )
3. Go to c:\ATI\SUPPORT\7-8_xp32_dd_50960\Driver\XP_INF\B_51322\ (example for 7.8 )
4. Copy atioglxx.dl_ to another directory
5. Use in cmd.exe this command:

expand atioglxx.dl_ atioglxx.dll

6. Copy atioglxx.dll to UFO directory
7. Enjoy ;)

Tested by me on 7.12 and 8.1 :)
« Last Edit: January 25, 2008, 01:16:12 pm by Fixer »

Stefan1200

  • Guest
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #21 on: January 25, 2008, 02:02:45 am »
Found a FIX :D

Thanks for the great fix. I have ATI Catalyst 8.1 installed and copied the atioglxx.dll from Catalyst 7.9 in the UFO AI folder. It works really good, both bugs I noticed are gone!

devilcrayon

  • Guest
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #22 on: January 25, 2008, 05:54:45 am »
Worked using the atioglxx.dll out of 7.9 also, with 8.1 installed and working.
Excellent!

EutopoS

  • Guest
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #23 on: January 25, 2008, 05:40:16 pm »
Found a FIX :D
...
Enjoy ;)


U... u are great man! ^^

Offline onyhow

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #24 on: January 27, 2008, 03:04:13 pm »
Doesn't work for me too...using Mobility Radeon x700...

Originally use driver one with 7-4-mobile_xp_dd_ccc_enu_44983...the console opens, then the game screen flashes and everything closed...

I can't use official ATI driver because it doesn't support (for some reason...), so I turn to Omega driver...the game did open, but then error message is produced...so can't play at all...

And Fixer's fix didn't help...

tere

  • Guest
Post reply ( )
« Reply #25 on: January 28, 2008, 04:10:53 pm »
i don't know if anyone said it already so i fixed openGl problem instaling latest drivers for my Geforce8600 :P

Offline El Salvador

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #26 on: January 28, 2008, 07:20:45 pm »
Quote
It's a bug in the driver, not in the game.
Sure? Can you give us a some explanation on this problem, please?
« Last Edit: January 28, 2008, 08:38:50 pm by El Salvador »

Offline Fixer

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #27 on: January 29, 2008, 03:59:29 pm »
Doesn't work for me too...using Mobility Radeon x700...

And Fixer's fix didn't help...

Is it works on some older driver? If you find it - try to copy atioglxx.dll to UFO directory.

Offline onyhow

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #28 on: January 30, 2008, 03:56:57 am »
Is it works on some older driver? If you find it - try to copy atioglxx.dll to UFO directory.
Already tried...but when I open the game...it immediately close itself...(console appear...then it shut itself down...)

Rabbit

  • Guest
Re: Trouble starting 2.2
« Reply #29 on: February 01, 2008, 06:24:11 pm »
Hello  :)
The same problem,  >:(
devilcrayon  - “It brings up the initial console, the screen flashed black for a second then return to the start up console with the following message:”

GL_EXTENSIONS: GL_WIN_swap_hint GL_EXT_paletted_texture
No hardware acceleration detected
Shutdown


1. Found a FIX - Doesn't work.
2. runs with Cat 7.9, Cat 7.8 and others - Doesn't work too.

Using Ati Radeon HD 2600 Pro 512mb
        AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+
        Windows XP professional SP2

What can I do, can ideas any is? Help, please. ??? (из России с любовью)