project-navigation
Personal tools

Author Topic: Awfully slow, full CPU usage when running for first time  (Read 3232 times)

Offline garthos

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 7
    • View Profile
Awfully slow, full CPU usage when running for first time
« on: August 16, 2007, 12:49:05 am »
Hi, Can I have some help with the following problem please.
I found a similar thread "Awfully slow, full CPU usage" which described the same problem.

I have installed trunk rev 10839 via svn on to OPenSUSe 10.2
When I execute ./ufo it boots up fine but I am unable to enter my name as I cannot select this field as my mouse cursor is present but not controllable. I found Xorg to be running at 100%

I have added set gl_ext_pointparameters "0" to
~/.ufoai/2.2-dev/base/config.sys with no success.

I am running a P4 with 1GB ram and GeForce 7600 GT graphics card.

Can anyone help me please?

My consolelog looks like this

..added 3 maps to the mapcycle
...using language: en_US.UTF-8
Console initialized.

------- sound initialization -------
Loading snd_sdl sound driver
Soundsystem: SDL.
SDL version: 1.2.11
SDL audio driver is "alsa".
Bits: 16
Frequency: 48000
Samples: 4096
Channels: 2
sound sampling rate: 48000
------- Loading ref_sdl -------
Sys_LoadLibrary ("ref_sdl")
ref_gl version: GL 0.12
LoadLibrary ("libGL.so")
setting mode 6: 1024 768
SDL version: 1.2.11
Desktop resolution: 1280:1024
I: got 8 bits of stencil
GL_VENDOR: Mesa project: www.mesa3d.org
GL_RENDERER: Mesa GLX Indirect
GL_VERSION: 1.4 (1.5 Mesa 6.5.1)
GL_EXTENSIONS: GL_ARB_depth_texture GL_ARB_draw_buffers GL_ARB_fragment_program
GL_ARB_imaging GL_ARB_multisample GL_ARB_multitexture GL_ARB_occlusion_query GL_
ARB_point_parameters GL_ARB_point_sprite GL_ARB_shadow GL_ARB_shadow_ambient GL_
ARB_texture_border_clamp GL_ARB_texture_compression GL_ARB_texture_cube_map GL_A
RB_texture_env_add GL_ARB_texture_env_combine GL_ARB_texture_env_crossbar GL_ARB
_texture_env_dot3 GL_ARB_texture_mirrored_repeat GL_ARB_texture_non_power_of_two
 GL_ARB_texture_rectangle GL_ARB_transpose_matrix GL_ARB_vertex_program GL_ARB_w
indow_pos GL_EXT_abgr GL_EXT_bgra GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_equation_separ
ate GL_EXT_blend_func_separate GL_EXT_blend_logic_op GL_EXT_blend_minmax GL_EXT_
blend_subtract GL_EXT_clip_volume_hint GL_EXT_copy_texture GL_EXT_draw_range_ele
ments GL_EXT_fog_coord GL_EXT_framebuffer_object GL_EXT_multi_draw_arrays GL_EXT
_packed_pixels GL_EXT_paletted_texture GL_EXT_point_parameters GL_EXT_polygon_of
fset GL_EXT_rescale_normal GL_EXT_secondary_color GL_EXT_separate_specular_color
 GL_EXT_shadow_funcs GL_EXT_shared_texture_palette GL_EXT_stencil_wrap GL_EXT_su
btexture GL_EXT_texture GL_EXT_texture3D GL_EXT_texture_edge_clamp GL_EXT_textur
e_env_add GL_EXT_texture_env_combine GL_EXT_texture_env_dot3 GL_EXT_texture_lod_
bias GL_EXT_texture_mirror_clamp GL_EXT_texture_object GL_EXT_texture_rectangle
GL_EXT_vertex_array GL_APPLE_packed_pixels GL_ATI_draw_buffers GL_ATI_texture_en
v_combine3 GL_ATI_texture_mirror_once GL_ATIX_texture_env_combine3 GL_IBM_textur
e_mirrored_repeat GL_INGR_blend_func_separate GL_MESA_pack_invert GL_MESA_ycbcr_
texture GL_NV_blend_square GL_NV_fragment_program GL_NV_light_max_exponent GL_NV
_point_sprite GL_NV_texgen_reflection GL_NV_texture_rectangle GL_NV_vertex_progr
am GL_NV_vertex_program1_1 GL_SGI_color_matrix GL_SGI_color_table GL_SGIS_genera
te_mipmap GL_SGIS_texture_border_clamp GL_SGIS_texture_edge_clamp GL_SGIS_textur
e_lod GL_SGIX_depth_texture GL_SGIX_shadow GL_SGIX_shadow_ambient GL_SUN_multi_d
raw_arrays
...GL_EXT_compiled_vertex_array not found
...using GL_ARB_multitexture
...using GL_EXT_texture_env_combine
...GL_SGIS_multitexture not found
...ignoring GL_ARB_texture_compression
...GL_EXT_texture_filter_anisotropic not found
...using GL_EXT_texture_lod_bias
...using GL_EXT_stencil_wrap
...using GL_EXT_fog_coord
...using GL_ARB_fragment_program
...GL_ARB_shading_language_100 not found
...GL_ATI_separate_stencil not found
...GL_EXT_stencil_two_side not found
...max texture size:
......cannot detect !
....................8bit image
...SDL_ttf version 2.0.8 - we need at least 2.0.7
...SDL_ttf inited
------------------------------------
Init saving subsystems
...added size subsystem (check ff)
...added base subsystem (check 0)
...added campaign subsystem (check 1)
...added hospital subsystem (check 2)
...added market subsystem (check 3)
...added research subsystem (check 4)
...added employee subsystem (check 5)
...added aliencont subsystem (check 6)
...added production subsystem (check 7)
...added aircraft subsystem (check 8)
...added messagesystem subsystem (check 9)
...added stats subsystem (check a)
...added nations subsystem (check b)
...added transfer subsystem (check c)
execing autoexec.cfg
"version" is "UFO: Alien Invasion 2.2-dev i386 Aug 15 2007 Linux DEBUG"
libcurl/7.15.5 OpenSSL/0.9.8d zlib/1.2.3 libidn/0.6.8 initialized.
Shared Client/Server Info loaded
Cinematic videos/intro.roq not found
...precaching 76 menus
CL_LanguageInit()... language settings are stored in configuration: en_US.UTF-8
====== UFO Initialized ======

Change priority to 0

Thanks
Garthos

Offline garthos

  • Cannon Fodder
  • **
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Awfully slow, full CPU usage when running for first time
« Reply #1 on: August 16, 2007, 03:50:21 am »
Resolved problem by updating nvidia drivers as per this article

http://www.suse.de/~sndirsch/nvidia-installer-HOWTO.html