project-navigation
Personal tools

Author Topic: ALSA sound is chopping  (Read 2180 times)

vvb

  • Guest
ALSA sound is chopping
« on: June 14, 2007, 08:20:56 pm »
When I choose OSS as sound system, all is fine. But with ALSA sound is chopping and wheezing.
In SVN 9088 version it's possible even to hang UFOai (when I try to switch sound system from alsa->oss or oss->alsa etc). Or when I switch from alsa to oss, there is no sound at all. In console there is "/dev/dsp is busy" message. So I have to restart UFOai to sound appear. But it happens not every time.
But ALSA chopping sounds produce at all frequencies.

Offline Mattn

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4831
  • https://github.com/mgerhardy/vengi
    • View Profile
    • Vengi Voxel Tools
ALSA sound is chopping
« Reply #1 on: June 14, 2007, 08:22:45 pm »
alsa is for low latency sound cards - use sdl or oss if you encounter problem

vvb

  • Guest
ALSA sound is chopping
« Reply #2 on: June 14, 2007, 08:31:40 pm »
Quote from: "Mattn"
alsa is for low latency sound cards - use sdl or oss if you encounter problem


Is it possible to "repair" it?
What we have now? In linux I can't use ALSA, so I can't hear system sound at all (ICQ message coming, DVD is recorded, etc.).
In addition, I can't switch from UFOai to another application by pressing Alt-Tab (ctrl-tab, and so on). It's simply doesn't work (Zenerka propose press `, and then try to switch. Sorry, it doesn't work either).
And in UFOai we HAVE_NO save function in the middle of the mission!
 So I have to end game after EVERY mission, exit from UFOai and check mail, etc...
 I hope I've describe all the picture... 8-/

Offline Mattn

  • Administrator
  • PHALANX Commander
  • *****
  • Posts: 4831
  • https://github.com/mgerhardy/vengi
    • View Profile
    • Vengi Voxel Tools
ALSA sound is chopping
« Reply #3 on: June 14, 2007, 09:33:06 pm »
start ufo via ./ufo +set vid_grabmouse 0

there will be no mid-mission saving

use alsa via SDL