project-navigation
Personal tools

Author Topic: Problems with the 2.1.1 beta for OS X  (Read 2727 times)

Offline madsen

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 22
    • View Profile
Problems with the 2.1.1 beta for OS X
« on: May 09, 2007, 02:58:30 am »
I downloaded it from the SF page, where I stumbled upon it. (I can see you haven't announced the OS X build yet, so I'm a bit hesitant to report these, but here goes anyways. Hope it's ok.)

SDL_ttf appears to be missing from the .app bundle and the game doesn't start. The icon flashes briefly in the dock and then disappears.
A quick glance in console.log, showed the following.
It looks for SDL_ttf in @executable_path/../Frameworks/SDL_ttf.framework but doesn't find it - because it's not there.
I downloaded SDL_ttf from the SDL website and copied SDL_ttf.framework into the .app-bundle (Contents/Frameworks) and that seemed to work.

Then another problem appeared...
When I tried to start the game, it still wouldn't do anything but flash the icon briefly in the dock. Back to console.log, where I found this:

===== From console.log =====
---> Fixing Working Directory, depending on Finder Call !
Path Length : 46
Changing wd to path /Applications/games/Ufo.app/Contents/MacOS/ufo
/Applications/games/Ufo.app/Contents/MacOS/¯ = neuer Pfad
Adding game dir: ./base
using /Users/madsen/.ufoai/2.1.1/base for writing
Adding game dir: /Users/madsen/.ufoai/2.1.1/base
couldn't exec default.cfg
couldn't exec config.cfg
couldn't exec keys.cfg
Hostname: macsvin.local
IP: 10.0.0.6
...using language: C
Console initialized.

------- sound initialization -------
Loading snd_sdl sound driver
...library search path: '.'
Load library failed: dlopen(./snd_sdl.so, 1): image not found
------- Loading ref_sdl.dylib -------
LoadLibrary ("./ref_sdl.dylib") failed: No such file or directory
Dumped console text to /Users/madsen/.ufoai/2.1.1/base/gl_debug.txt.
recursive shutdown
Error: Couldn't initialize OpenGL renderer!
Consult gl_debug.txt for further information.

===== End =====

I'm not really sure how to deal with that, so I'm giving up for tonight, but maybe you can make something of it.

Best,
    ---Madsen

Offline blondandy

  • Sergeant
  • *****
  • Posts: 391
    • View Profile
Problems with the 2.1.1 beta for OS X
« Reply #1 on: May 09, 2007, 03:51:50 pm »
apologies if you have already read this.

this

http://ufoai.ninex.info/phpBB2/viewtopic.php?t=1403

might help.

Offline madsen

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 22
    • View Profile
Problems with the 2.1.1 beta for OS X
« Reply #2 on: May 09, 2007, 06:16:39 pm »
No, I hadn't seen that! (How did I miss it?!?)
Anyways, I'll be trying it out right away. Thanks a lot!

Offline madsen

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 22
    • View Profile
Problems with the 2.1.1 beta for OS X
« Reply #3 on: May 09, 2007, 06:18:52 pm »
Aww... Shucks... Didn't work. :-/
I still get the exact same error as before.

schoberth

  • Guest
Problems with the 2.1.1 beta for OS X
« Reply #4 on: May 09, 2007, 06:53:21 pm »
Try to run it from the Terminal (And Please do not start more than one Thread for each problem).

1. cd /Path/to/ufo.app/Contents/MacOS
2. ./ufo +set s_language en

Enter this commands and it should run.

Offline madsen

  • Rookie
  • ***
  • Posts: 22
    • View Profile
Problems with the 2.1.1 beta for OS X
« Reply #5 on: May 10, 2007, 12:31:18 am »
Cool! That worked perfectly! Thanks! I'm soooo looking forward to finally play this game again! :) Thanks a LOT to those involved with the porting and bundling! (Also, of course, to those actually making the game!)

And sorry for the multiple threads thing, but I didn't look in the FAQ-forum, since I reckoned it'd be in Bugs & Feature Requests if it was anywhere. Guess I should've looked more carefully.

schoberth

  • Guest
Problems with the 2.1.1 beta for OS X
« Reply #6 on: May 10, 2007, 07:02:49 am »
Is ok, but for the next time wou know it ;).

Have fun with the game.