UFO: Alien Invasion Issue Tracker
star_faded.png
Please log in to bookmark issues
bug_report_small.png
CLOSED  Bug report #460  -  translation troubles
Posted Dec 03, 2006 - updated Jan 28, 2013
icon_info.png This issue has been closed with status "Closed" and resolution "Not determined".
Issue details
  • Type of issue
    Bug report
  • Status
     
    Closed
  • Assigned to
     mattn
  • Type of bug
    Not triaged
  • Likelihood
    Not triaged
  • Effect
    Not triaged
  • Posted by
     tritol
  • Owned by
    Not owned by anyone
  • Estimated time
    Not estimated
  • Category
    Battlescape
  • Resolution
    Not determined
  • Priority
    3. Normal
  • Reproducability
    Not determined
  • Severity
    Not determined
  • Targetted for
    icon_milestones.png Not determined
  • Complexity
    icon_customdatatype.png Not determined
  • Platform
    icon_customdatatype.png Not determined
  • Architecture
    icon_customdatatype.png Not determined
Issue description
Item 460 imported from sourceforge.net tracker on 2013-01-28 18:21:29

Some texts in game is not gettexted. Attached patch fix few of them ("c" as "credits" should be translatable I think). There are some ungettexted strings in src/game/g_client.c but lot's of them are ok. Is it wittingly?

The second problem is font or print routine. Extended characters (e.g. czech) are wrong in battlescape messages and in console too (no UTF8 support at all?).
Comments Ported from Sourceforge  ⇑ top
tritol (2006-12-03 22:44:52)  ⇑ top
gettexts some messages
tlh2000 (2006-12-05 16:12:39)  ⇑ top
Logged In: YES user_id=116930 Originator: NO

the console is english only - no utf-8 here

i applied your patch to trunk, thanks
tritol (2006-12-06 21:59:03)  ⇑ top
wrong utf8 text
tritol (2006-12-06 21:59:06)  ⇑ top
Logged In: YES user_id=1020281 Originator: YES

Ok, ordinal user will never look into console, but the same problem is in 3D view of mission. See attached screenshot. The text in red ellipse is czech translation of "Can't perform action - not enough TUs!". Green chars are broken, e.g. first should be "eacute". I think this is serious problem of translation :(. Other texts (bottom left) are ok. File Added: ufo00.jpg
Steps to reproduce this issue
Nothing entered.